Hozzászólások

19
Értékelem!

Dehogy, értem azt hiszem, amit írsz, csak más ezt kintről és más bentről látni, megélni. Épp tegnap került szóba, hogy volna igény a nagyobb rendre részemről. Csak képesség, az hiányzik.

13
Értékelem!

Nem akarsz meggyőzni/vitatkozni, igaz? :)

14
Értékelem!

Tehát kupi van, macskaszőr (szegény Gerlei az allergiájával), és nagy a kifűtendő légtér. :D

17
Értékelem!

Zoli, ez jó párhuzam volt, tetszett, köszi! :))

16
Értékelem!

Na tessék itt ez a helyes kis rejtőzködős a menedékház, erre Te Zsolt menedékét elemzed Zoli! :) Pedig ha belegondolunk Dávid képén levő házikóra is lehet irígykedni, hiszen a 4 pontodból az első három erre is elmondható. :)))

A tágas az talán nem, de a környezete ezért kárpótol azt hiszem. És ha belegondolunk ez a menedékház is igazábl az emberért van. :)

17
Értékelem!

Irigykedés ezért: 1: inspiráló. 2: nem az a legfontosabb, hogy ki legyen porszívózva. 3: nem szól rá az emberre senki, ha nem rak el valamit. 4: világos, tágas, magas. Vagyis úgy tűnik, hogy az emberért vannak ott a dolgok, nem fordítva... :)

13
Értékelem!

8)

Akkor azt hiszem igazán megköszönheted kommentmentes citromdísz-nokkal hogy nem kell vértízzadnod..
;)

[számszerint legalább 2-vel: +1 a tonusokért, +1 komposzt miatt, +1 mert nem voltam lusta lekapni 20km hegymenet után, -1 mert nem hagytam meg az utolsó szót] :)

13
Értékelem!
19
Értékelem!

Szorgalmi, szerencsére nem kell elemeznem. :D :P

Igen, hardveres a kalibrálás.

14
Értékelem!

nah az jóóó! :))
enyém is jónak tűnik de biztos pontatlan..(ezért érzem én is nyomottnak) Zsolt, amúgy hardvereset használsz ugye?
(és valószínűleg előmelegítetted egy véralázóselemzésnek, de nem mert szorgalmi! beee..) :P

12
Értékelem!

Most nem azon nézem... :) Köszönöm még egyszer a rámszánt időt, élmény volt személyesen találkozni és a lakba betekninteni, irigykedem rendesen. :)

10
Értékelem!

@Zsolt: Mármint Halász Zoli monitora? Biztosan azon nézte most a képet, amire gondolsz? :)))

13
Értékelem!

Most lett bekalibrálva általam a monitor, úgyhogy annak jónak kell lennie :)

15
Értékelem!

Tisztelt Zoltánok! Örülök hogy ennyit foglalkoztok ezzel a képpel, pont ezért is van fenn mert bizonytalan vagyok egyes dolgokban azaz eldöntetlen :)

Halász úr! :) hdr képet technikailag csak nehezen főleg problematikusan - azért mert egyrészt jpg-be készült (szokásomtól eltérően kényszerből mert csak egy gigás kártyám tallátam és ez egy hétvégi alkalom volt háttértáraknélkül), másrészt ez egy lopva kép volt úgy láttam meg hirtleen hogy a srác leparkolt a montival aztán pont az út-fénysávba sétált be. Viszont DRI-t lehetne csinálni, bár minősége előbb említett okból lehet kérdéses.
Amúgy érdekes felvetés mert valamit nem érzek benne korrektnek lehet az egybe olvadás miatt van - értem ez alatt a hasonló tonus értékeket. Köszi hogy szoba hoztad, ezen a hdr téma eszembe se jutott, de lehet hogy jót tenne neki, régen csináltam párat aztán abba maradt (mondjuk az is a finomabb féle volt ami harsog az már hatás vadász nekem). Még átgondolom..

Nagy úr! :)
Az igaz hogy sok függ mások kalibrációjáról a fotocaffés chaten pont ezért is írtam hogy egy papíralapkép egységes, azaz nagyobb valószínűséggel látja egyformán a képnéző személy mint külön-külön monitorokként (nem beszélve a világos/sötés szoba környezetről)..
Amit észrevettél izgalmas, ez a ház ilyen terméskőfélékből épített és bele is simul a tájba ahogy írtad. Még autók se járhatnak erre érthető okokból, szóval az ember itt inkább alkalmazkodik, nem terraformáló, révén védett.
A komposzt ezért is ilyen tág mert véltem felfedezni benne némi ritmikát a tájjal, a környezettel vissza téve a menedékjelleghez.. Néztem szűknek is de túl koncentráltnak éreztem már. Tonús nekem bágyadt, de örülök hogy átfért az éteren nálad amit szerettem volna!

Örvendtem a hozzászólásoknak!
üdv
d

13
Értékelem!

Érdekes kérdés Zoli. Egyrészt mert nekem nem olvad bele annyira a tájba, elsőre egyértelmű a jelenet. Nem lehet h csak neked túl kemény a kép a monitorodon?
Másrészt meg ezek a menedékházak nem véletlenül simulnak ennyire bele a terepbe. Nem csak fénytanilag, hanem geometriailag is. :) Tehát ilyen értelemben a tájbaolvadás akár jelentéssel is bír.

Ha a képelemek tónusukban olvadnak össze akkor a HDR sem segítene jelentősen, sőt. Annak alényege, hogy összesűríted a világos és sötét részleteket, így az egyes középtónusok éppenhogy közelebb lesznek egymáshoz. Itt a tetőn levő hó körül végig van sötétebb rész, és a háttérben levő fáktól is kellően elválik az épület.

Maga a kép nekem amúgy tetszik, szépen konponált, jók a tónusai, érezni rajta a hegyekre jellemző szikrázó napsütést. Kiemelt ponton van benne az ember, és a menedékház is, az alak onnan jön ki. Talán mert épp elállt a többnapos hóvihar, emberünk pedig megúszta -- hála a házikónak -- és máris itt a tavasz, itt van újra...

20
Értékelem!

Ebben a szituban technikailag lehetett volna szerintetek egy HDR képet csinálni, hogy a házikó részletei (fő) szerepet kapjanak, ne legyen olyan nagyon tájba olvadó?

Új hozzászólás