Mumus

Mumus

Hát, ez nekem nem mumus, meg nem család, viszont megint azt mondom, hogy ha már portré, akkor egy érdekesebb portré. Azért persze technikában kell még ezzel neked dolgozni, és István, azt gondolom, hogy elég régóta nálad van ez a masina ahhoz, hogy azzal tudj valamit kezdeni, hogy valamennyire élesek legyenek a képek, mert ez most már olyan szinten az életlen felé megy, hogy ez az élvezhetőségen túl van. Ugyanakkor maga a gesztus, és a szituáció jó. Akkor ebből most tessék összerakni, hogy akkor most mit csinálunk. Mindenféleképpen ismétlést kérek, és azt, hogy koncentráltan erre a feladatra fókuszálj, hogy akkor most csinálok a tesómról egy ilyen reggeli, készülődős, fésülködős portrét. Egy dologra szeretném felhívni a figyelmedet, ő bízik benned, bízik abban, hogy te őt le fogod fényképezni, és jól fogod csinálni, és ezzel a bizalommal nem szabad visszaélni, magyarul ne csinálj belőle hülyét. Nem azért, mintha itt erről lenne szó, csak ezt előre, mielőtt még belecsúszunk valami hülyeségbe mondom, hogy a modell mindig tisztelet tárgya, a modellt nem lehet kihasználni. Visszaadtam ismétlésre. (hegyi)

Hozzászólások

53
Értékelem!

Miért, fél órával felkelés után mi van?

52
Értékelem!

:) próbáljatok meg félórával felkelés után komponálni gondolkozni, egy 80 centis tükörben, hogy legyen viszony értelem.

41
Értékelem!

Pedig olyan egyszerű. A kép semmit se mond arról, hogy milyen kapcsolat van a két szereplő között. Nem lényege, nem kulcspontja ez, tisztázatlanok a szerepek.

58
Értékelem!

Köszi.

Felvontam a szemöldököm és elkezdtem gondolkodni azon, hogy akkor mitől is lesz egy kép jó a család leckébe. Elmentem a leckeleíráshoz, de az túl nagy szabadságot adott nekem.

A két belinkelt fotó (Capa és Penn képe) ráadásul ugyan úgy lazán kapcsolható személyeket rak egy képre. Szóval továbbra sem fogom, hogy ez mitől nem jó családnak, de egye rák. :)

37
Értékelem!

Lehet a szeretője, az apja, a testvére, egy szomszéd, mindegy kicsoda. Áll a sötétben. Mellékszereplő egyelőre. A főszereplő magába feledkezve matat magán.

40
Értékelem!

Tényleg bárki lehetne a háttérben?

Nekem az, hogy honnan készült a fotó, hogy látszik egy kicsi abból, hogy viszonylag zárt térben vannak és hogy a két ember beállításában nagy a pólustávolság a kapcsolatra vonatkozóan, összességében afelé terel, hogy valami erős dolog van köztük. Ráadásul ez a kétpólusú kapcsolódás pont rímel az alakok megvilágításával.

Persze nem akarom erőltetni, elfogadom a Te viszonyodat ehhez a képhez, ha nincs értelme szerinted erről többet beszélni.

Köszi.

50
Értékelem!

Mert abban pontos volt István, hogy a főszereplőhöz képest ő már csak mint helyzetábrázolás járult hozzá, nem mint másik konkrét szereplő, akárki lehetne a háttérben, mindegy, a lényeg, hogy egy drámai helyzet áll elő, de ebben mint szitu a főszereplő személyisége ábrázolódik, vagyis portré. A családhoz kellene értelmezni a helyzetet, az nem történik meg.

49
Értékelem!

Na, ezt jól megkaptad, István! :)

Tök érdekes, Zsolt, hogy Neked ez portré - nem pedig család téma, nem a szereplők közötti viszony a főszereplő.

Írsz róla, hogy miért - ha ez körülírható bármennyire is annak, aki kíváncsi rá és nem érti? :)

Köszi.

46
Értékelem!

Szerintem elég riasztó :) Mintha egy triller filmes beállás lenne... a kislányka magával van elfoglalva, míg a mumus meglapul a sötét háttérben, és csigázza a nézők kedélyét.

43
Értékelem!

Ez kifejezetten jó megoldás Mizó! Biztos lehetne reszelni még a technikán (picit itt is hiányzik a fehér fele) de szerintem tartalmilag a helyén van a kép!

41
Értékelem!

Köszi Zoli, címválasztásban nem vagyok jó.

46
Értékelem!

Nem értem miért a Mumus a kép címe, mégha kissé vicces módon ki is lehet találni a hátulról figyelő sötét alak lehetséges szerepét. Amely hátulról figyelő tekintet bennem teljesen passzol az apa tekintetéhez, ez ismerős nekem.

Rám ez a kép nagy hatással van, mert a családon belül az apa-lánya kapcsolatban (nekem is van lánygyermekem) nagyon súlyosat, fontosat, jellemzőt mutat meg a kirepülést "gyakorló" leányzóval és a kapcsolat másik oldalán figyelő apával. Szerintem ez a családi kapcsolatokban egy nagyon esszenciális, erős momentum, főleg persze a gyerekeknek ebben a korában. Nem gond a homályosság sem, mert talán még valószerűbbé teszi a helyzetet.

Gratulálok! :)

Új hozzászólás