Najátszunkmégnaaa!

Najátszunkmégnaaa!

Egyetlen dolgot mondok csak, a szürkeséget, tudom, nem könnyű fekete macskát fotózni, sőt, tapasztalatom szerint szinte csak úgy lehet, ha elég fény van és a nap valahogy besegít, különben macerás a tónusokat visszaadni úgy, hogy a formák is érzékelhetőek maradjanak. Mondanám, hogy egy alufóliával is lehet deríteni a napból, de azzal meg elkezd a macska játszani. Szóval a fekete macskához szerencse kell és sok türelem, mire olyan viszonyok jönnek létre, hogy a fény is oké, a macska is jellegzetes, nem is rohan el, és a háttér is rendben van. Ez a kép így jó most, ahogy van, talán picit vinném a fekete felé a tónusok alját, kb 5% és megvan az alján a fekete, és akkor se csukódik be, sőt, a struktúrák életre kelnek. A póz, a helyzet viszont dicséretes. Mivel nem könnyű meló ez, megvan a 3 csillag, a tónusokra figyelj. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

(8 ez a karmolófa dolog ismerős jelenség.. nálunk is megvolt ez ifjabb korában, csak akkor a lábfejencsipmaszkodott és indított minden fronton támadást.. nagyon élvezte, mi kevésbé.. :)
Tetszik ez a kapcsolat ami a képen is jelen van és hétköznapitokon még inkább.. kedves kép ez és hatalmas forma a cicus :))

Ja értem, túlexponáltam, hogy az árnyékban jól kivehető legyen a pofija, a szőrszálak rajta. Normál exponál csak a fekete massza látszódik, készült több fotó is róla. Nem vakuztam, és nem használtam erős fényt, mert az megtörte volna játékunkat. :)

Félreértettél: semmi bajom a macsek kinézetével! :) Valahogy a képeid alapján nekem inkább tűnt őkelme hamuszürkének, mert a képedben nincs is kimondottan fekete tónustartomány. :)

Hát ránézésre fekete, de bizonyos fényviszonykban kitűnnek vöröses-barnás foltjai is, és ha felemeli a fejét, nyakán világosabb folt is van - az látszik innen. Nem egy tenyészcica... de nekünk így teljesen jó :))
Köszi! Üdv.

Nekünk se kutyánk, se macskánk jelen pillanatban, de azért volt már alkalmam találkozni a legkülönfélébb habitusú macsekokkal. Ez a jószág kimondottan szimpatikus, a kép is jó lett róla, szóval gratula!

Amúgy jól érzem, hogy ez a macs nem koromfeketre hanem inkább sötét hamuszürke?

:) Köszi Ádám. Van egy olyan játékunk, hogy a kezem a karmolófa :) Ha ilyet akar játszani, akkor előről a lábamhoz dörgölődik, nekem dől, majd az oldalán lecsúsztatja magát a lábfejemen és a hátára fordul, nekem csak meg kell érintenem ilyenkor a pocakját... Ha én akarok ilyet játszani :))) akkor nekem csak fel kell borítanom őkelmét. De ha bedurvul, akkor nem játszok vele, és akkor így néz... Ez egy 3 mp-es expo volt amúgy, mert este lámpafénynél készült, túl is kellett exponálnom, hogy a feketeségéből kilátszon valami... mindenesetre a trükk csak az, hogy addig beszéltem hozzá ugyanúgy, ahogy játék közben szoktam :)) Ő meg leste a kezem, vagyis a karmolófát.

Namost én töredelemesen bevallom hogy az "egyáltalánnemmacska" párti vagyok.
Tehát ha azt mondom hogy ez a macskacicó szimpatikus, akkor az ilyen érelemben 30 csillagot jelent. István te nagyon szemfüles vagy és nagyon ügyes, vagy nagyon jó kapcsolatot ápolsz ezzel a cicával ha ilyen intim bensőséges önfeledt helyzetben hagyja magát lefotózni, emelem kalapom meg benne a hajam. :)

Új hozzászólás