A nap tollából

Ilyet rajzolt nekem az asztalomra.

Sokat hezitáltunk ezen a képen, valószínű azért, mert ez a fajta csendélet megközelítés mindkettőnket nagyon is inspirál. Mégis, az a fajta költészet, az az izgalom, amely a beeső fény és a tárgyak által kirajzolt árnyék ritmusokat mutatja, azt valamilyen módon, még ha felső gépállásban, tehát fölülnézetből is, visszahúzza, racionalizálja, hogy látjuk hogy mik azok a tárgyak, amelyekből ez a kompozíció építkezik. Tehát lehet, hogy ennek az egésznek a bája, érzékisége, erotikája még erősebb tudna lenni, ha a reális eszköz nem látszana a képen. Esetleg a trükk eszközét eltüntetnék, még varázslatosabb lenne ennek a játéka. Tehát ez egy izgalmas út, de ha időd engedi, akkor próbálkozz ezzel a komponálási móddal másképp, úgy talán, hogy csak a papírlap látszik. Mi van, hogyha a papírlap, mi van, hogyha álló a forma, ezzel jó lenne játszani, mert ez a gesztus erős, de ez így csak gesztus marad. (szőke)
értékelés:

Hozzászólások

ha szabad javasolnom, akkor a fényképezés mellett, a kész képet is vagdoshatod a számítógépedben! arra, hogy gondolkozni tudj a részleteken nem egy rossz megoldás. Az újra fényképezés is jó út, csak másik, mert ha az árnyék pont ugyan akkora lenne, szerintem óhatatlanul mást fogsz látni, mint először, és más is fog egy kicsit érdekelni már.

üdv:

TB

OK. Megpróbálom, helyesebben próbáltam csak tolltartó zömök árnyéka önmagában zavaró, ha nem látszódik mi veti azt az árnyékot. Mondjuk ahogy most így nézem én is a képet lehet ki kellett volna belőle pakolni, hogy a rácsos árnyék könyedebb lett volna, de akkor is zömök. Nem tudom... :) Megnézem.

Nagyon ügyes az ötlet, próbáld ki, csak az árnyékokkal. Szerintem, úgy még izgalmasabb lenne a kép.

Új hozzászólás