Nem vagyok egy Van Gogh...
14 évnyi filmezés után kiégtem. 3 éve már csak fotózgatok. Ez az oldal mintha kicsit életet lehelt volna a filmes énembe. Viszketnek bennem új ötletek... Megpróbálom magamból kivakarózni...

Kedves Tamás, ne mindig a szemednek higyj, higyj a fülednek. Mert a füled jó. Jól van fényképezve. Időnként próbálunk a beküldött anyagokhoz tenni egy-egy javaslatot, amely kapcsolható az alkotáshoz. Andrea Mantegna Halott Krisztus című képe fontos, mert a perspektíva, mint eszköz nagyon jellemző erre a festményre. Másrészt pedig óriási bonyodalmat kelt annak idején a kép, merthogy nem piedesztálon ábrázolja Jézust, hanem emberi-halotti mivotában. Enyhén szólva a kép profán az adott időszakban, mert a sebei nagyok, a koponya sem szeretettel van ábrázolva, a szemérmét fedő vászon is inkább erősíti, hangsúlyozza a formát, mintsem eltakarna.
   Nálad erős az öniróniája a képnek a rövidülések miatt, ez fontos. Ne keseredj el miatta, nekem is így rövidülnek a lábaim. Jó, hogy közénk érkeztél. Első képre nem mindenki szokott 3 disznót kapni, úgyhogy a lecke fel van adva, tessék ezerrel dolgozni. (Szőke)
értékelés:

Hozzászólások

11
Értékelem!

Osztályfőnök bácsinak :)

Hű mennyi disznó :)
Köszönöm szépen! Igazán értékes ez az értékelés és hát bele találtál a a közepébe. A Halott Krisztus című képet egészen klottgatyás gyerek korom óta szeretem, akkor láttam, ha jól emlékszem Pannonhalmán az apátságban. Akkor persze az a különleges "képessége" fogott meg benne, hogy ha sétálsz a kép előtt jobbra-balra, a Krisztus test is fordul a képen, mintha követne. Persze ez csak optikai csalódás, de jól működik.

10
Értékelem!

sziasztok,

Pedellus bácsi: Szőke ofő nagyon jól rajzol, rögtön felismertem én hogy ez egy izé.. egy, na ..egy ping-pong ütő :)
(mellesleg szíven talált, mert pár napja hívtam el egy kedves lányt ping-pongozni, hogy kicsit fitogtassam neki erőmet az asztal mellett, de sajnos kiderült róla, hogy profi ebben a sportban, és fitogtatás helyett csúnya beégés lett a vége....)

Márti: Jó ez a nóta, egész "fülbemászó" ;)

Kati, Roli, köszi és sziasztok, remélem gyakran találkozunk itt!

8
Értékelem!

hu, ez az előzőből lemaradt:
Szia !!
jó régen "láttalak"..

9
Értékelem!

Szia, Tamás!
Nekem tetszik a kép is a szöveg is.

9
Értékelem!

Igen, egyelőre látványosan nem vagy az:) Felkészülésképpen a Fületlen fiú című számot http://www.zeneszoveg.hu/dalszoveg.phtml... ajánlom énekelgetni. (a szöveg mellett van egy kis videó is)

8
Értékelem!

Nem akárki, hanem a Szőke ofő saját kis kezivel. És igen, pingpong ütő és labda. Vízfestékkel van föstve, mint az összes grafikai elem.

9
Értékelem!

szerintem 2 ping-pong ütő + 1 labda

8
Értékelem!

Most nézem csak, hogy mindenkinek van egy jele mint az oviban... tök jó!!! De azért arra kíváncsi lennék, hogy nekem mi jutott. Szép..szép.. csak mi is ez?

Első ránézésre egy olyan speciális ollónak nézem aminek elfelejtették kilyukasztani a hüvelyk új helyét mintegy izgalmassá téve ezzel a használatát. Vagy inkább egy jobbról érkező viharos szélbe kitett lufi pár? Esetleg ribizlifagyi gombócok nyársratűzve… vagy két rajzfilmes nyalóka egymáshoz szorítva (a bal oldaliban már látszik a fapálcika középen, utálom mert felsérti a nyelvemet nyalás közben, szóval remélem, hogy nem az!). Egyébként hasonlít egy Csernobil mellett csókolózó Etióp szerelmespárra is…

De tudom már! Ez egy herén rúgott, a spanyol inkvizíció elől menekülő tenyészbika enyhén haránt fekvésben tárgyi lényegre közelítve. Hmmm… f..sza jelem van!
Akárki rajzolta, ez egy élmény nekem, köszönöm!

Új hozzászólás