Newton bosszújaNewton bosszúja

Newton bosszúja
Newton bosszúja

Ha már Newton, akkor hatás-ellenhatás elven némi reflexió Mészáros István Newton keresztje c. képére, ami reakció Tingecz Dávid Newton macskája c. munkájára. :)

Ez nagyon nem az én világom, ezt el kell mondjam. Ez a fajta mímes gesztus, ez a fajta humorkodás olyan, mint amikor a süketnéma jelbeszédet nézem, ahol mindent szájba kell rágni: fogom a fejem, mert gondolkodom, mert közben fejbe is vágott az alma, és ezért én utána én bosszúból megeszem. Komolyan mondom neked, hogy én nagyon szeretném ezt úgy megfogalmazni, hogy ez ne legyen nagyon kemény, vagy túl bántó, keresem azt, hogy hol tudnám azt mondani, hogy mi a pozitív benne, de ebben nincs olyan. Ez primer viccelődés, ez nem fotóra való, nincs benne fotografikus gondolkodás, csak didaktika. Én nem akarom ezt elemezni, nem akarok erről nagyon beszélni se, mert akkor bele kellene mennem olyan utcába, amibe én nem akarok, hogy elemezzem a gesztusokat, ennek az esztétikáját, ami nincs, és azt, hogy ez most akkor ez mi a fene akar lenni. Értem én, hogy kapcsolódtok egymás munkájához, de ennél egy kicsit több energiát kellene belefektetni abba, hogy fotográfiák jöjjenek létre. Zoli, én tökéletesen meg vagyok róla győződve, hogy te tudsz fényképezni, és arról is, hogy van képi látásod, arról is, hogy van esztétikai igényed. Ezeket tessék elővenni, mert most, ha ebbe az irányba megyünk tovább, akkor azt mondom, hogy ezek a képek mind-mind a családi albumba vagy a Facebook-ra valók, de oda is ciki kategória, nem a megörökítés értelmében jöttek létre. Át kell kapcsold a kapcsolót a fejedben, hogy képekkel beszélj és mondj el dolgokat és ne valamiféle képes beszédet akarj ráerőltetni a fotográfiára, mert az leveti ezt magáról. (hegyi)

Hozzászólások

Kedves Zoli, ha nem teszem ki, nem tudok róla beszélni, és fontosnak gondoltam beszélni róla, ezen felül pedig hogy a többiek is beszélhessenek, hiszen az oldal lényege ez, vagyis nem felesleges munka.

A "semmi komoly" akkor jó, ha annak könnyedsége jön elő. De ahhoz is kell esztétika és kompozíció, és ez nem megúszható, vagyis ahogy azt a másik képednél írtam, a humor nem véletlenül szerepel igencsak hangfogóval a fotográfiában és más képi műfajokban is, mert nehezen megoldható, hogy a vicc, a poén időtálló legyen, esztétikus és tartalmas. Egyszerűbben mondva javarészt a képi humor csak egy plusz leheletnyi díszítés, fűszer a fotón és nem primer. De ha ezt nem gyakoroljuk be, akkor nincs hogyan és honnan továbblépni.

A period maradjon Ragikáé.

Köszi Zsolt! Értelek is meg nem is. Úgy gondolom nem kötelező kitenni az oldalra a képeket minden áron, szíves örömet elfogadom, ha ezt leírod levélben, hogy ez ide nem fér már bele. Kérlek legközelebb akkor inkább dobd vissza a képet, feleslegesen ne dolgozzon vele senki.

A dologot meg ott nem értem, mert egyetértünk abban, hogy ebben nincs semmi komoly, nem is akart mélyenszántani, és világotrengetni a mondanivalójával, mert olyanja nincs... Egyszerűen csak hülyülés, mert néha kell egy kis áramszünet. Szerintem nem csak nekem.

Szerintem lépjünk. Period. :)

Hát igen, a melóskék ing és a rácsosnak tűnő ablak, hm. Hol vagy? Vigyünk beszélőre bablevest?:)

én jót nevettem ezen :))

Gondolkoztam ezen a modorosságon, ami nekem már a giccsel is rokon. Na én egy ilyennél pl. már annak érezném, bevallom az első képnél nem. GG véleményére azért érdemes odafigyelni...

Na így legalább modoros, giccses, mégverbálabb! ;-)

:)) Szerintem az első karikatúra, és megint nem bírom ki vigyorgás nélkül ahogy ránézek Nyözöre :) A karikatúrák meg ilyen túlzóak... A második persze, finomabb, minden tekintetben :) de szerintem ismertségében unalmasabb is. És ami nagyon fontos, hogy nem a mozdulatok, hanem az arc viszi nekem az elsőt :)) Viszont, ha már itt tartunk: a környezet és az öltözet az, ami a derűmet árnyékolni tudja csak az elsőn... Ilyen tekintetben kétségtelenül kerekebb a második! De azért én nevettem ismét egy jót.:))

Nem tudom GG. Nekem az első kellett, hogy magyarázza a másodikat, a második meg megvilágítja a bosszú mibenlétét és így ér körbe a történet. Aztán lehet nem nekem, hanem neked van igazad... Ezért van fent a képpár, hogy pl. ezt is eldöntsük. :)

Hát az első modoros, szájbarágós és felesleges. A második önnmagában kiválóan hozza a poént és tiszább, hatásosabb. Elég lett volna az.
Szerintem.

Én nem mondom hogy jólesett -- legalábbis az alma az nem. Eshetett volna messzebb a fájától... :D De a hozzászólásod az igencsak jól esett, mert ha jót nevettél akkor már megérte ez a két kattintásnyi bohóckodás. :)

Hát én ezen nagyon jót nevettem - és nem az "érintettség" okán. Az első fotó mintha egy rajzfilmből lenne, a második meg eladja a cím sztorit, meg a kerettörténetet. de az elő a humoros nekem igazán, és az nagyon... :))) És igen, ha már Newton akkor talán ez a legevidensebb, és jó, hogy visszafordítottad a közérthető tartományba! :)) Jaj, de jólesett!

Új hozzászólás