nyitva, de zárva

nyitva, de zárva

Egyetértek a leckebesorolással, mert máshová nem biztos, hogy érdemes lett volna besorolni, és én a képet is szeretem. Ha én csináltam volna, biztos vagyok benne, hogy levágtam volna a kép jobb oldalából azt az egy ujjnyit, meg alul is figyeltem volna arra, hogy ha ott elindult valamilyen forma, akkor azt vagy határozottabban bekapcsoltam volna, és akkor az legyen jelen, vagy pedig levágtam volna. Ez egy tömegelhelyezéses és kompozíciós játék, és ezt jól megoldja, mondom, ezzel a vágási kérdéssel azért valamit kezdjünk, de a megfigyelés tökéletes. Engem nem zavar az, hogy ez ennyire sötét, az se zavar, hogy csak a lakat csillan. A filozófiai okfejtéseket olvastam, és nagyon örülök annak, hogy megmozgatta a fantáziátokat ez a kép. Számomra érthető, hogy miért van ez nyitva és zárva egyszerre, hiszen a lakat zárva van, a kapu meg nyitva, mert látjuk azt, hogy a lakat nem tölti be a funkcióját. Szerintem erről van szó, és talán ennél nem bonyolultabb. Az igaz, és egy jogos felvetés, hogy ha a címből indulunk ki, akkor a nyitva verziót jobban kellene ábrázolni, tehát akkor le kell mondani arról, hogy ez egy tömegelhelyezéses és kompozíciós játék, és akkor tényszerűbben kell ábrázolni azt, hogy többet adva a jobb oldalon van egy olyan tér, ahol szabad az áthaladás, így akkor érthető lenne a nézőnek is. Ettől függetlenül nagyon jó iránynak tartom ezt, és annak kifejezetten örülök, hogy Alexandra áttért a sportról ebbe az irányba, úgyhogy én bátorítanám őt, ezért most erre megadom a 3 csillagot, és várom a folytatást. (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

20
Értékelem!

Nekem is tetszenek a szögletes témák, ebben én nem sok kivetnivalót találok. :) A sötétség hozza a záróra hangulatot, ami azért még nem teljesedett be, a csillanó fény a lakaton nagyon jó szereplő, a háttérben, a földön elfutó vonalak meg kicsit visznek további rétegekbe ezen a minimalista színpadon.

25
Értékelem!

A kategória tök jó, a félredőlést én egyáltalán nem is éreztem és az ötlet/mondanivaló is rendben van. Csak nekem ez a kapu nem jött át - ezek szerint ezzel egyedül vagyok: vasak, meg drót, meg lakat, de nem volt nekem egyben a kapu (2 szárny? nyitottság? a kép oldalán az kicsiny üres sáv nekem nem ezt mutatta). Köszi a választ! :) Nézegetem még!

25
Értékelem!

A nyitva, de zárva dolog zárva részét én is a lakat bezártságán értettem, ám a nyitva része a kép jobb oldalán látható, hogy maga a kapu nincs zárva (igen ez egy kapu:).
Utómunka egyáltalán nincs rajta, alapból fekete fehérre volt állítva a fényképező (ugyanis ez egy házi feladatom volt a művészeti iskolába ahova járok, aminek a lényege az volt hogy fekete fehér legyen és semmi utómunka, és semmi narratíva). Igazából semmi mondanivalója nincs a képnek. Szemcsésnek, meg azért sikerült így, mivel este csináltam, sajnos otthon hagyott állványom miatt kézből, igyekeztem rövid záridővel használható képet alkotni. Azt meg azután vettem észre, miután feltöltöttem a képet, hogy enyhén balra dől a kép.
A kategóriabesorolás azért lett ez, mert úgy éreztem, hogy ez a kép leginkább ide illik, de ebben sűrűn szoktam tévedni. :) Köszönet a kommentekért.

26
Értékelem!

Én nagyon szeretem az ilyen szabályos formákat. És nem is olyan egyszerű jól komponálni, megtalálni az egyensúlyt, szóval szerintem ez a kép fasza, csak kár hogy kicsit szemcsés. Jobb lenne, ha minden tűéles lenne.

33
Értékelem!

Kapura hasonlító valami :)

29
Értékelem!

mondjuk érdekelne, hogy mi más lehet, mint kapu...

30
Értékelem!

Szerintem egy kapu, legalábbis nekem ez volt a legelső gondolatom...persze attól még lehet más, de a címből kiindulva esélyes a kapu magyarázat :) De lehet majd az alkotó feloldja ezt a kérdést:)

21
Értékelem!
24
Értékelem!

Szerintem a kapu nyitva van, és csak látszólag van lelakatolva. Szerintem tök érthető :)

30
Értékelem!

Szia.

A tónusokkal és a kategóriabesorolással így elsőre én sem tudom, hogy ki vagyok-e békülve, de szerintem nincs baj a címmel.

...spoiler...
Mert hát mit is őrzünk olyan nagyon?
:D
Ha a kép itthon készült, azt mondanám, hogy azt onnan bizony megbugázták (és ezt nem húzza alá a spell check?), mint amikor a nagy "rapper" bicikli/motorláncokat odaláncolva hagyják az oszlophoz, és hát kétesélyes, ki is vitt el onnan és mit.

33
Értékelem!

Hm, én kicsit bajban vagyok. Sajnos nem nagyon értem a kép lényegét (bár talán a kreatív fotóba ez is belefér). A zárva rész teljesen világos (lakat, vasak, egy drótkerítés beficcen a bal oldalon), de hol itt a nyitva? És nekem a kompozíció is kicsit félrecsúszott, nem vezeti úgy a szemem, hogy folyamatosan fürkésszem a képet, hanem ide-oda ugrálok és próbálom megfejteni, hogy mit látok.
Ezt a fényerőlehúzást (gondolom emiatt a drasztikus utómunka miatt ilyen színű a kép) szvsz inkább ajánlatos elkerülni, mert nagyon "mű" lesz tőle a kép - éjszaka/szürkület akar lenni, de nagyon látszik, hogy nem az. (de lehet, hogy ezt mások nem így gondolják, sima ízlésbeli különbség). Inkább egy erős kontraszt?
Amúgy az ötlet és a hozzá kapcsolható gondolatiság tetszetős!

Új hozzászólás