Olasz csendélet

Olasz csendélet

Sokat tipródtam, hogy csendélet, vagy enteriőr. De aztán, mivel kíntről fotóztam és a háttér megint külső, inkább exterőr lenne, bár a téma bent volt. Úgyhogy inkább csendéletnek csináltam meg.

Lehetne ez Gábor csendélet, ha a tipródásod eredményeképpen annak fotózod. Így most inkább enteriőrbe hajlik, annak viszont túl elrajzolt. Ezt nem a környezet, nem a szitu, és nem is a gép fogja eldönteni, meg nem is a nézőnek kell, hanem neked. Te vagy a főnök. Ha enteriőr, akkor több konkrétum kell. Ha csendélet, akkor viszont például a jobb oldali belógó fél leveleket nem komponáljuk bele, hanem valami belső kohézió által érzelmi hangulatba szervezzük a tárgyakat. Ez szinte meg is volna, ha a képkivágást konkretizáltad volna a keresődben. A hangulat jó, szóval érdemes lenne azt hiszem a csendélettel még molyolnod, ráadásul ez az a terület, amihez nem kell nagy apparátus, megoldható bármikor amikor ihletet kapsz. Jó lenne folytatni. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

35
Értékelem!

Egy máltai szelet Európa című műsoromhoz ezt a fotódat választottam ajánlóképnek, köszönettel.

27
Értékelem!

Nagyon klassz az üveges-köves-korlátos belső rész - bár arra tényleg rá nem jönnék magamtól, hogy csendélet a lecke. Ránézésre a borosüveg a fajsúlyos. Körötte a poharak érdekes torzuláskat okoznak, talán az előtér homályáért is üveg a felelős. A piros foltokra nem jövök rá, hogy mi szerepük van - talán tükröződésből maradtak ott? Ahhoz kétség nem fér részemről, hogy nagyon hangulatos a fotó, bár valójában bárhol készülhetne, azt hiszem.

41
Értékelem!

Nagyon tetszik. A hangulatos összefolyása ezeknek az elemeknek, valami mediterrán faág, szőlőlevél, poharak és kőfal kilátással... A koraőszi hangulatú fények összejönnek a búcsúzással, a poharak ürességével, a fókuszálás a bambulás, elmélázás homályosságával.

Gratula.

Ha készült több kép, érdekelne, hogy ha fentebbről is fotóztad, esetleg hogy vette ki magát a poharak és a korlát tetejének nagyobb távolsága, esetleg alul a kövek kisebb felülete vagy hogy az ágak vonala kevésbé vagy jobban hangsúlyos...

Új hozzászólás