Önportré

Kép: A fotó egy borostyános előtt készült még a téli időszakban, de a rossz fény viszonyok miatt inkább kivágtam a képből a borostyánt.
A kamerám egy 9 éves Nikon D5000. Nagyon szeretek vele fotózni, de már sajnos érződik rajta a kora.

Rólam: Sziasztok! Rába Ármin a nevem, 17 éves vagyok. Körülbelül 3 éve fotózok. Szerintem az önportré nem az én műfajom. Például ez a fotó se lett valami jó, a jövőben még majd tervezem újra megcsinálni ezt a feladatot. Különben meg sokkal jobban szeretek inkább a természetben mászkálni, és lencsevégre kapni az állatokat és növényeket. Üdv, Ármin

Hozzászólások

0
Értékelem!

Üdv a téren Ármin. Ne szabadkozz, szerintem a fotó jó, az önportré nehéz műfaj de attól még lehet a tiéd is. Várjuk a képeid!

0
Értékelem!

Szia Ármin, a későbbiekben lassan mindenre fény derül, mit miért. Ez egy bátor kép, s lesz még több is, folytasd, akár egy másikkal vagy egyéb témával, sok sikert! Addig is nézegesd a többiek munkáit, jöhet állat és növény fotó is, próbáld meg egy egyszerű történettel. Szabad a pálya - aztán jön a pedellustól, Zsolttól az elemzés. Jó fényeket!

0
Értékelem!

Szia Ármin, üdv a Téren! Az önportrézásra először talán mindenki így gondolt itt , ahogy Te is, kevesen érzik kapásból a saját műfajuknak! Ha elfogadod, lenne technikai javaslatom. A fotód kicsit be van bukva, azaz sötétebb a kelleténél. Ha használsz képszerkesztő programot, láthatod a histogrammján is, hogy a sötét fele el van tolódva, és kb a tónusgörbe felső egyharmadából hiányoznak ezek a tónusértékek. Ez egyszerűen javítható pl a Curves vagy a Levels eszközzel. A másik, azt írod, télen fotóztad, és talán a hideg miatt, ennyire piros az orrod. Ilyen közeli fotónál ez külön hangsúlyt kap. De ha pl fekete-fehérbe konvertálod a fotót (főleg lila, vagy narancsos szűrővel) akkor értelemszerűen a színek eltűnnek, és az egyébként igen szuggesztív tekinteted marad meg a fotón - amire kicsit még ráderítve - egy igen erős önportrét kapunk.

Új hozzászólás