ősz

ősz

Az van, hogy a Gábor beküldte ezt a sajtos képet, és attól én nem tudok szabadulni. Itt most ez egy ilyen úrfelmutatásként a leckefelmondás, tehát a Zsolt elmondta, hogy minek kell lennie a csendéleten, és akkor ezt most összeszedtük. Ez még nekem nem állt képpé össze. Valahol a két kép között van világításban az a dolog, ami szerencsés és megoldás. Valószínű, hogy ez így kint, ebben a fényben nem megoldható. Szépen rajzol a fény, meg nagyon szépek ezek az áttűnések, csak valahogy ellene dolgozik a tárgyaknak. Egy ilyen kis szemű gyümölcsnél, mint a szőlő, az ennyire zaklatott háttér az egészet valahogy szétveri. Ezt tudom mondani, miközben maga az, hogy miket raktál, szedtél itt össze, azokkal nincsen baj, ez rendben lenne a levéllel együtt, meg ez az asztal is marha jó, csak megint a fények, a megvilágítás az, ami nem szerencsés. Mindezzel együtt én 1 csillagot adok arra ösztökélve téged, hogy most az elkövetkező talán egy-két hétben még elég jó idő van ahhoz, hogy ezzel elkezdjünk dolgozni. Szeretnélek arra ösztönözni, hogy próbáljunk meg valamit ezzel kezdeni. Egyébként lehet, hogy elég lenne a szőlő, tehát most már nem kell ennyi mindennek lennie, hogy alma, meg barack, meg nem tudom, próbáld meg szőlővel, meg dióval, vagy csak szőlővel, tányérral, levéllel. Próbálj meg ezzel valahogy játszani, de még egyszer mondom, a megvilágításra tessék odafigyelni. Azért nézd meg a kép jobb felső sarkát, hogy mi történik ott, hogy az a háromszög ott mit csinál? Az olyan, mintha rosszul lenne bekeretezve. Ezekre azért figyeljünk oda! (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Visszafelé a rák halad, szóval így azért legyen. :) És az jó, ha nem a végállomást mutatod, hiszen akkor talán időben tudunk beszélni dolgokról.

Az van, hogy leteszek az asztalra dolgokat és kísérletezek, állítgatok. És nem csak akkor fogom majd beküldeni, amikor már kész (mert ugyebár sose lesz igazán kész), hanem közbe-közbe egy állapotjelentést. Ez most pont ilyen, bármennyire is figyeltem a megvilágításra, derítésre, erremegarra. Tán lesz majd még így se.

Nekem tetszik ez a csendélet, jó kis nyugis hangulata van. Van előtér, karakteres alap a deszkaasztallal, illő háttér az őszi árnyékokkal, nincs nagy tónuskülönbség, talán a dióknál a legnagyobb ez, talán ott kicsit lejjebb lehetne húzni a fényt. Érzésileg a két alma (vagy az egyik barack) kicsit bizonytalan állapotban van, mintha a keskenyebb részén támaszkodna. Hangulatos, gratula! :)

Új hozzászólás