PéldaKépek - Urbán Ádám kiállítása

hír, Szorgalmi

PéldaKépek - Urbán Ádám kiállításaPéldaKépek - Urbán Ádám kiállítása

Fontos képek egy fiatal fotós naplójából - így is kezdhetnénk a felvezetőjét Urbán Ádám kiállításának, melyen példaképei szerepelnek modellként, példa-képekkel a kezükben. Megnyitó: 2012. november 22. 17:00 A kiállítást megnyitja: Pettendi Szabó Péter.

A kiállítás megtekinthető: Mai Manó Galéria, Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház, 1065 Budapest-Terézváros, Nagymező utca 20. 2012. november 22 - 2013. január 06. között.

Idézet Urbán Ádám gondolataiból: A magyar fotóművészet nagy nemzedékének tagjait kértem arra, hogy életművük legkedvesebb felvételével együtt fényképezhessem őket. Képsorozatom szereplői mindig is a példát, a követésre méltót, az eredetiséget, az igényességet jelentették számomra. A Példaképek -sorozat szereplőinek képein nőttem fel, a valóság iránti érzékenységtől és tisztelettől a látásmódig sok mindent ellestem és megtanultam tőlük. E nemzedék tagjai képviselik számomra azt a szakmai és az emberi mércét, amelyre mintaként tekintek, valahányszor fényképezőgépet veszek a kezembe. Az ifjabb fotográfus generáció tagjaként bízom benne, hogy kiállításom képei méltó bizonyságát jelentik a sorozatban szereplő fotóművészek iránti őszinte tiszteletemnek.

Hozzászólások

Aki indext olvas, megnézheti a képeket az index galériájában is. De ettől még ma aki tud, jöjjön el.

A HVG Nagyítás galériájában megtekinthetőek a képek azok számára, akik nem tudnak eljönni a kiállításra. Ide kattints.

Azt hiszem mindenkinek igaza van GG. A bácsizás csupán tiszteletadás szeretne lenni -- azt készséggel elismerem, hogy sokunknál fiatalabb, frissebb. Tehát most akkor szórtam is a hamut meg nem is.

Szerintem ha sokat "Demeter bácsi"-zol rossz véged lesz.
Demeter amúgy is fiatalabb pl nálamnál meg még rengeteg nála később születettnél.

Tetszik az ötlet és a nyitókép is nagyon jó lett Demeter bácsival. Sajnos a megnyitóra nem fogok tudni menni, de ha belefér az időmbe majd szívesen megnézem a kiállítást magát. Esetleg még valaki?

Ha beengednek 18 órakor is, akkor ott leszek.

Új hozzászólás