Pipavirág és az alkony

Vera azt, amit az előző képeknél mondtam, azt itt nem tudom mondani, és itt most lehetne vitatkozni, hogy vajon a Verát itt hogyan lehet megtalálni a képen - ezen a képen a Vera jelen van. A lábatlan nővel, mert futás közben nem tudom, hogy hova tette a lábait, biztosan majd egy következő képen majd megkerül, az egész őrülettel, ahogyan szalad Ausztráliától Bécsújhelyig, és ebben érdekes módon azt kell, hogy mondjam a Vera 100 %-osan benne van, jó ez a levegő, ahogy mozgásban van, az elhaladásnál, balra az az állványzat, és hogy levegője van, ez egyszerűen jó kép. És nagyon jó a család leckére, egy ember van rajta, és mégis hozza. (szőke)
értékelés:

Hozzászólások

Hm.
Akkor ott lehet a bibi, hogy nekem meg annyira de annyira van családom, hogy ebbe nehezen tudom beleélni magam.
Tök jó, itt szüttyögünk a te diszlokált családoddal, nekem meg kezd kialakulni a fejemben a következő kép, amit majd a család leckére küldök. Már csak le kell fotózni. Egyszer.

Nagyon kedves, amit írsz a képről, köszönöm!

Szerintem sem a képről beszélgetünk, hanem a leckékről, ahogy mondod! Lehet, hogy fontos kérdés. Szívesen megbeszélném veled. Nagyon is szánt szándékkal küldtem a család leckébe, tudom, hogy a képen nem látszik család, és mégis a család leckében van. Most, hogy mondod, egyébként az is eszembe jut, hogy a valóságban hiába keresem a családomat ott, ahol lennie kellene, nem találok semmit, nincs ott senki. Valahogy a képen is, a valóságban is van családom, csak nem ott, ahol keresem, szerintem egy kicsit azt akartam, hogy érezzétek egy kicsit ti is, hogy van is meg nincs is család, de nem lehet abbahagyni a keresést, mert oda van írva, hogy van család és kész. Azt érzem, amit lehet, hogy te is érzel, hogy nem találom, mert nincs ott, és mégis engem néznek hülyének, ami duplán kényelmetlen érzés, mert egyrészt igazam van abban, hogy nincs ott család, másrészt meg nagyon is szükségem lenne rá.

Nagyon zagyva vagyok.

Tényleg csak a kötözködés kedvéért-
Ezt a képet én egy kiállításon látom a falon, alatta kis cédulán "Pipavirág és az alkony / Hegedűs Vera 2008 / 40000Ft" .
A kép jó, mindenféle eszembe jut róla, emlékek, hangulatok, miegymás.
Az, hogy ez neked családról szól, vagy hogy nekem arról kéne szólnia, az nem. De itt most nem a képről beszélünk, hanem arról, hogy is kell a leckéket érteni, mit jelentenek ezek a kategóriák.

Gábor, én nem azt szeretném, hogy a cslád neked erről eszedbe jusson. És azt szeretném, hogy ha ránézel erre a képre, és tényleg érzel valamit (és érzel, mert mondtad), akkor tudd, hogy engem az az érzés fűz az én családomhoz, nekem az az érzés jelenti a családomat. Azt akarom, hogy engem értsél meg, és az emlékeid felidézése csak eszköz.

Hát jó, nem is kell nekem mindent érteni.
Nekem mondjuk erről bármi hamarabb előjön, mint a cslád, de biztos azért, mert az én családom egy másik család.

Igen. És akkor ebbe bizony a hangulatfestés is belefér. Miért lenne egyforma a család jelentése, az érzelmek ezzel kapcsolatban, miért lenne csak konkrét bemutatás a célravezető?

"Ennek a leckének az a címe, hogy A család. Bemutatom a családom, a páromat, a hozzátartozóim. "

Gábor, a hangulatfestés az feladat minden leckében, miért mondod, hogy nem?

Hangulatfestésnek remek. Nagy tavaszi kirándulások végének fáradtságát, mezők illatait érzem.
Csak ugye ebben a leckében nem ez volt a feladat.

Jaj, Gábor, olyan aranyos vagy, ez a kép hangulatfestét akar lenni:D Köszi:D

Sajnos a képen a meséből semmi nem jön át. Nincs indokolva, hova, miért fut a modell.
Ez szerintem család leckére nem megoldás.
Kéne látno, hogy honnan, vagy hová, vagy miért fut, hogy ez a kép több legyen, mint egy hangulatfestés. Szerintem.

Aha... köszi a magyarázatot.

A család az a kamaszlány, aki kongó egyedüllétünkön azzal próbál enyhíteni, egy héttel a megismerkedésünk után virágot szed nekünk, amit annyira szeretne időben átadni, hogy szalad vele, kedvességből, a pipavirág az a virág, amiről később a 87 éves nagymamám a skype-on beazonosít, így lesz a pipavirág és az alkonyból család:) A kép inkább vallomás, mint fotó...

Mi az a pipavirág és hol van a képen? Az a három pici sárga lenne? És hol a család? (az alkonyt látom)

Új hozzászólás