Piszkés tető 1.

Az MTA Piszkés tetőn található obszervatóriumában jártam. Kész időutazás a hely. Csillagászok nagyon jófejek voltak a fogcsikorgató hidegben is türelemmel körbevezettek minket. Fent a Szrogh György által tervezett szállás épület látszik.

István, nagyon kedvellek, hogy építészként a vízszintesek és a függőlegesek nem számottevően fontosak számodra, érzem én, hogy ez egy hosszú harc lesz köztünk, de hiszem, hogy eljutunk a célig. Szóval. Ez dől. És nem lenne szabad neki, tudod, statika. Kb fél fok. És ez számít, mert kibillen az egész. Isten bizony, fogok szervezni egy fotós sétát a városban, és kifigyellek, mert könnyen lehet, hogy a gép kézben tartásával van probléma. Olyan is szokott lenni, hogy kicsi a gép és a fotósnak az orra van útban. Na. Amúgy jó lenne, valami notesz az ott a rönkön? Az nem lenne rossz, ha lenne rajta valami felismerhetőbb holmi, de az se rossz, ha közelebb mégy és az már kikerül a képről. Szóval jókat látsz meg, de ha dől, jusson eszedbe, hogy Zsolt sírni fog. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Oké, MOST kikapcsolom. Meglátjuk mire megyek, egyébként tényleg zavaró. Kétség nélkül. Köszi. A teljes kockát azt régen elengedtem. Bevallom, ha egy kép nem működik csak négyzetre vágva én azt is megteszem. Lehet, hogy eretnekség.

Ki kell a fenébe minden ilyen izét kapcsolni, harmadoló, fenének, csak zavar. Műhorizont, nem kell, zavar. Marad a kép, meg a képhatár, és az elég kell legyen, hogy mihez viszonyítasz. Amúgy meg, rá kell hagyni, amíg ez nem gyakorlódik be, a képen legyen még pluszban, hogy lehessen forgatni, vágni. Riporterek között van, aki ragaszkodik a teljes kockához, ami még magyarázható is, hogy az a realitás, az hitelességet ad hozzá - szerintem nem, de elfogadom, ha valaki ezt hiszi - de egy ilyesminél nincs jelentősége, hogy utólag vágod készre.

Zsolt, alig várom, hogy legyen egy ilyen. Itt a jó idő, menjünk! De tényleg, eddig erre nem gondoltam. Biztos csinálok valami hülyeséget, vagy a kép készítésnél, vagy az utómunkánál, de sose nem jó azt látom. Egyrészt fejlődnék, másrészt téged sem kínoználak a tizedfokos csáléságokkal :D A keresőben van egy ilyen műhorizont, figyelem azt is veszettül, de tényleg, meg a harmadoló vonalakat. Hidd el ez nem egy protestálás a részemről, hogy: na sikerül-e megint felbaszni a Hegyit?!

Új hozzászólás