podmaniczky

A földből azért mutatok indokolatlanul sokat mert tetszik a rend ami lent van és a fenti kuszaságnak tűnő rajzolat kontrasztja.

Ez jó alap lehet arra, hogy megismételd, átgondolva, mit is akarsz üzenni vele. Ugyanis most valahogy bizonytalan módon két út között vagyunk. Érdekes lehetne ez még lentebbről, kevesebb éggel, és autó nélkül, esetleg valami kósza gyalogossal inkább. És érdekes lehet ez picit fentebbről, kevesebb éggel, és több forgalommal. Azt neked kell tudni, mit akarsz mesélni, az elhagyott várost, vagy a nyüzsgést, az ember nyomait, vagy a struktúrát. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Nem, ha ez a cél, ez oké, de akkor még az a fránya fehér kocsi se kell. Melós, tudom. Ünnepnap, útlezárás, ilyesmi.

Köszönöm az elemzést Zsolt, a képnek az érdekessége ez az üresség szerintem, mert ritkán látjuk autók nélkül a helyet, az úttestet a szemközti oldalról a teljes homlokzatot. Azt is elfogadom, hogy ez lehet zavaró ez a hiány, vagy nincs benne értékelhető feszültség.

Nekem ez nagyon tetszik, én is szoktam hasonló formákkal játszani. Egyetlen dolgot módosítanék rajta: a bal oldaláról kicsit vágnék, hogy a szemben álló épület sarka kerüljön abszolút középre.

Jön majd elemzés is - László, engedd meg, hogy picit finomítsak azonban azon, hogy miképp is elemzünk, értékelünk. Az, hogy valami elsőre nem jön át, vagy máshogy gondoljuk, mi máshogy csinálnánk, nem jelenti, hogy a másik amit csinált, az hiba. Ha István mindent levág, ahogy javaslod, elveszik a kép tömegérzetének hatása.

László köszönöm az őszinte véleményed. Lehet hogy túlzás a kép jó 40%-a de valljuk be a körúti házakból láttunk már eleget. Ez egy kísérlet arra hogy tágítsam a kontextust valamilyen irányban. Ez a kísérlet szerinted nem lett sikeres, de a kísérletek már csak ilyenek, ugye.

Kedves István ! Megnéztem néhány munkádat és azonnal feltűnt, hogy a geometriai elemek vonalak, párhuzamosok, négy és háromszögek világában vagy otthon. Amikor megláttam ezt a képet az volt az első benyomásom, hogy "atyavilág, micsoda káosz ez ott a felső vezetékekkel !". Aztán a kép magyarázata megoldotta a problémát, az alsó, katonás rendben sorjázó vonalak egyensúlyba hozták a képet. Ez kiváló ötlet volt, bár nekem sok az az alsó rész. Az autó, ahogy beszalad a képbe, remek dinamikát ad, élővé teszi a szinte üres utcát. Ilyen szerencse ritkán adatik meg az ember fiának, lányának. Az égbolt egy kicsit nagy, megérte volna kisebbre komponálni, mert az utca a kép erőssége. Aztán a hidegzuhany. Amikor láttam, hogy álló formátumban készült a kép, lefagytam. Ennyire jó fotó, mindene megvan, hogy elmeséljen rólad valamit, az életedről a világodról.... Szerintem feláldoztad ezt a képet a geometriáért. Úgy vélem hiba volt. Üdvözöllek: Havasi László

Új hozzászólás