Pókembör
Pókembör
Pókembör

A címmel nem értek egyet, felesleges ez az embörözés, vicceske, nem indokolt, ráadásul hogyismondjam, sokan sokat használták. A képsornál kicsit bizonytalan vagyok. Egyrészt mert nekem a harmadik kép önmagában is megáll. Az első kettő nem olyan erős, hogy fontosnak tartsam, hogy igen, a szereplő egy fehér falról vette le az álarcot. Ha a környezet, ahol a maszk van, maga is egy történetmesélő környezet, akkor igen, akkor van honnan elrugaszkodni, de így most a sorozat eleje lehetne egy asztal is, lehetne más hely is, nem jellegzetes és nem jellemző az, ahonnan indítunk. A gesztus jó, ahogy ujjaiddal belenyúlsz a szemrészbe, de ez is olyan, hogy nincs kellően dramatizálva, ettől a geg nem érik meg. A harmadik kép, mint írtam, önállóan is értelmezhető. Vannak technikai kérdések, amiken majd a következőkben lehet finomítani. Az egyik, hogy minden maszknál a technikából adódóan a szemrésznél árnyék keletkezik. Tehát a valós szem, ami fontos lenne az üzenet szempontjából, az nem látszik jól. Akár egy picike elemlámpával a maszkban, akár külső segítséggel kívülről bevilágítva élővé lehet tenni a szemeket. A másik a gesztus, a kéz gesztusa. A kéz, az ujjak tartása olyan, mintha görcsös lenne ez a tartás, nem határozott és nem nyugodt. A kéz is mesél, erre is kell figyelmet fordítani. Az nagyon jó, hogy a civil Ádám kikandikálhat a masz mögül, a haj, a fül, a nyak - abban nem vagyok biztos, hogy a jelen öltözet erős és indokolt lenne. Ha a pókember irány a fontos, egy pókember ritkán jár szerintem szürke melegítőben. Ha az irónia a fontos, akkor pedig jellemzőbb, színben és formában dinamikusabb kapcsolatot adó ruha kellene. Az ötlet jó. A kivitelezéshez több idő és figyelem kellene, mert az önmagában még nem történet, hogy Ádám leakasztotta a falról a spiderman álarcát és maga elé tette. Nem kapunk választ a miértre, nem tudjuk mi történik, ha Ádám ezt felveszi, tehát a mesét kellene erősíteni. Kérdezhetitek, miért két malac. Mert Ádám keresi az útját és ez a keresés pontosan látszik, a saját maga megkérdőjelezése is, tehát az irány nagyon jó, és ha kérhetem, Ádám jó lenne, ha több időt szakítva az alkotáshoz, megismételné ezt a munkát. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Nekem is megfordult a fejembe hogy csak az első vagy az első két kép kellene, a kevesebb több.

egen, lehetne ez 200-1500 katt is, a lényeg a beleunáson van. (amúgy nem ba**ogatni akarlak, csak nekem ez az uccsó kép nagyon kibillenti a sztorit: hogy látszik a mozdulaton, hogy a kezedben van a gép. talán bele sem kötök, ha leteszed a polcra és két kézzel illeszted a maszkot)
de amúgy meg leszögezhetjük: valamikor, valami.
:)

Hát azért hogy eszembejutott valami max 3-10 katt az azért erős. Elindult valahonnan, nemtomhánykatt, nem jó, módosítás, nemtomhánykatt, nemjó, megint módosítás, ripít, ripít, ripít, ez maradt, ráuunás faktor az van hogyne, de nem szokott befolyásolni, annyira, azt hiszem talán, mindegy, lesz értékelés aztán majd valami.

magyaráznikellrégnemjó = hülyeség
lehet, hogy megelőzöd a kort és mi nem értjük, nem lehet ezt tudni, mindig a pakliban van ez is. ha így van nem fog sokból tartani számunkra is lefordítani, érthetővé tenni a cuccot. (szóval, hogy ez egy iskola: beadod, visszadobjuk, javítasz, kalapotemelünk.) biztos be tudod mutatni úgy ahogy szeretnéd (a maszkot), de én inkább fain szpájdörmen sztorit csinálnék belőle: egy-két kép ahogy a hírharsonának fotózgatsz - arc kitakarva fényképezőgép által, vagy hátulról mutatva - , aztán valami galiba - híradó jelenet, vagy a szomszéd néni a zebra előtt, vagy a macsek a fán- , és már öltözöl is.
bár ez így már lassan riport. a lényeg inkább azon van, hogy az az érzésem, hogy eszedbe jutott valami, három katt (max 10) és küldés egyes lecke. holott ha rászánod az időt ez is van olyan össze mint a Képregény (és ugye az sem volt sokkal több idő? de az mégis végig lett játszva, erre meg mintha ráuntál volna).

A kék szög meg azért mert ez így kint van a falon a lakásban, rengeteg gipszmaszk van a házban, kb 5 a nappaliban és még 5 a konyhában. Mindegy, magyarázni kell, rég nem jó.

nekem nem jött át (ha a maszk volt a lényeg akkor zavaró a kék szög), de valahogy már adja magát a fejemben a képzettársítás, hogy Ádám = szupahíró (főleg ha képsor címe Pókembör:)

Össze hát.
Ezekkel én inkább a maszkot akartam mutatni és nem a saját arcom, mert azt is én csináltam én készítettem, benne van amit szeretek, nem magamat heroizálni. Ezt nem tudtam ezek szerint közölni a képekkel.

igen láttuk, viszont a Képregény szerintem összeszedettebb volt. lehet sűríteni akartad (vagy lusta voltás szerkesztgetni), de nekem az jobban működött a ritmusával, tempójával. ez így tényleg pankrátor és nem hős.
:)

Gergővel egyetértek. Fordított sorrendben nekem erősebb, szimpatikusabb lenne. Bemutatkozásnak mindenképp, hisz mennyivel 'szebb' gesztus, megvállni az álarctól, mint elbújni mögé....

Egy szendébb ámbár pityókásabb Mickey Rourke, habár pont én nem szoktam inni. :)

én inkább látom egy részeg pankrátornak... bocsesz :)

Lehet, hogy megforditottam volna a kepek sorat....illetve meg vagy a fenyekkel, vagy az egyeb akszesszoarokkal meg raerositenek a mondanivalora

Pedig jó ez! Ez így Ádámos. De azért néha legyél Ádám-Ember is, ne csak Pók. Tudod... új év, új imidzs! :)

Ádám, ez nem egy másik film? (maszk) vagy valamit elrontottál, mert én nem értem mit szeretnél ezzel mondani. De jó a kék rajzszög mellé, meg nem tetszik, hogy magadat fényképezed, mert így na, izé...

Új hozzászólás