Poros út

Szép helyszín, jók a felhőid is, csak egy picit a tónusokkal túl van drámázva nekem, finomabban inkább tudna szólni hozzám, mint így. Máshogy mondva a helyszín oké, a kompozíció is, de a többit nagyon el akarod adni nekem, cukorka, de annyira meg nem drámai a tárgyak összessége a képen, hogy ez a dráma indokolt legyen. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Jaaa, persze Zoltán nem arról van szó, hogy nem működik így a kép. Nagyon jó, mondom! Felfoghatjuk ezt úgy is, hogy az egyébként is drámai fényviszonyokat a kompozíviós feszültségek csak erősítik. Sokáig elkaladozik a szem a képeden, jó kis bogarászni valók vannak rajta.

István, Munkácsynak volt kettő vagy három "Poros út" képe, ezért írtam azt, hogy a címmel is próbáltam utalni a kép romantikus jegyeire, és ugye ez a visszanézős irányultság is alapvetően ezt a hangulatot erősíti.

Létező, érzékelhető kulturális okai vannak István felvetésének az irányokat illetően. Viszont éppen ezért a képi benyomás számomra valami olyasmi , hogy honnan jöttem - nem annyira a progresszió, mintsem visszatekintés - itt vagyok, innen visszanézve ezt látom. És ezért is érzem a hangulatát tekintve az irodalmi elégiához közelinek, amire ezek a romantikus vonások rádolgoznak. Az pedig persze hogy poros, nem csak maga az út anyagi valója, ami itt látszik, hanem a képletes út is, és ahogy a romantika is az már, öreg és poros ecset... És szerintem a ff is mindezt segíti elő, ahogy én érzem... )No, de mégis elkap, bennem van hajlam és igény is a visszatekintésre is.) Persze a felvetett kérdés marad, hogyha a nézőpontunkat megfordítjuk, és előre nézünk, akkor mit látunk.... Ez most titok, és így legalább olyan izgalmas, vagy ha nem izgalmasabb az, hogy miként folytatódik az út... Ezt tényleg jó lenne látni. (Bizonyára nem újkeletű az ötlet, de jó játék lehet ilyen képpárokat is keresni, alkotni... ;)

Köszönöm a figyelmet Gyulovics István, de balkezes vagyok! :)
Értem, hogy mit mondasz - ez igazából, ha jól tudom, akkor inkább az olvasás és írás az irányával van kapcsolatban -, de ezen a fotón több alapvető kompozíciós szabályt is megszegtem, de nekem ennek ellenére, valahogy mégis működik a kép.

Örömmel tölt el, hogy elnyerte a tetszésedet. A címválasztással is a romantikus érzésre próbáltam ráerősíteni.
Köszönöm István!

Zoltán nagyon tetszik a képed. Sok mindent elmondtak már az előttem szólók. Én csak annyit tennék hozzá, higy az út rajzolatának dinamikája miatt - még ha a valóság meghamisítása is - megtükrözném a képet. Lehet, higy ez csak jobkezes emberként zavar és egy balkezes festő lehurrogna ezért, de én így érzrem. Ha egy progressziót illusztráló nyilat rajzolsz az is mindíg a bal alsó sarokból halad a jobb felső fele. Na azt hiszem túlragoztam.

Ez a fotó nekem nagyon tetszik, le a kalappal! Olyan romantikus festményeket juttat eszembe.Mintha megfotóztad volna nagy tájképfestők élményeit. Nagyon szép a fű rajzolata, a repce, a dombok vonulata, és a magányos nyárfa, az ég perspektívája. Irodalmi kifejezéssel élve múltba révedő elégia, Nem titkolom el, az egyik hónap képe jelölt volt nálam a maga tökéletességével. Nagyon tetszik, gratulálok hozzá!

Nekem is nagyon tetszik. Mondjuk nem igazán értem, hogy a természetet miért kell FF-ben csinálni. Nekem jobban tetszene színesbe. De ez az én privát véleményem. Az ég egy kicsit be van égve meg középen azt az oszlopot ki retusálhattad volna. Attól függetlenül nagyon hangulatos kép. GRT!

Kedves Ingrid,
ez igazán megtisztelő, ha tehetem meghallgatom a műsorod!

Kedves Zoli!
Ezt a képedet választottam a szerdai rádióadás borítóképének.
Ha időd és kedved engedi, hallgass bele.
Ingrid

Zolikám, ez nagyon szép!

Új hozzászólás