Renoválás

Renoválás

Ez a színes állványzat nagyon megfogott, nem is értem, hogy miért ilyen.

A színes állványzat jó terep, de be kell rendezni a képet, azaz vagy kell modell, aki megcsinálja, amit mondasz vagy ki kell várni, hogy megtörténjen, azaz hogy úgy sétáljanak be a képbe, hogy ez az egész megtelhessen élettel. Enélkül egyelőre egy színpadi kép, egy jó ritmus, de még nem elég a képhez. Mégis azt mondom, hogy érdemes ezeket megcsinálni a tapasztalás miatt és mert kell gyűjteni a helyszíneket. (hegyi)

Hozzászólások

Köszi a magyarázatokat, nem tudtam, hogy ez ilyen eljárás, de azóta már láttam hasonló színű állványokat, de ennyire színes egyik sem volt.

A perspektíva még mindig nem megy nekem felhőtlenül. Itt a felső pár gerendát próbáltam egyenesre hozni, de ezzel a többi dőlt. Szóval gyakorolnom kell még.

Izgalmas ez a helyszín, nyilván a függőlegesek, vízszintesek esetlegesek is mert azért ez nem mérnöki precizitású munka, nyilván nem is az célja. A képszélek felé érdemes szerintem ilyenkor figyelni, ott mindig feltűnőbb. Gondolom János is inkább a kicsit felfelé néző gép perspektíva-torzítását észleli, mert a vízszinteseid átlagban szerintem megvannak. :)

Vágásra biztos többfélét megpróbáltam volna, valahogy még nem áll össze bennem. A kép alapján bele lehet szerelmesedni a perspektíva alagúthatásába is (gondolom ez a kommerszebb irány), akkor jobban koncentrálnék a kijáratra, esetleg ott egy ember-sziluettre. De érdekes az is ahogy a fent kinyíló szerkezet egymásra takar ahogy előrehaladunk, ahoz meg a lenti részek kellenek kevésbé. De érdekes lehet csak az oldalfal is ahogy a színes gerendák bújnak egymás mögé, akár a mélységélességgel is játszva.
Ez a mostani megoldásod nekem olyan középutas, mindenből ad egy kicsit megközelítés a számomra. De fent a legfelső vízszintes gerenda feléd néző lapját lehagynám mindenképpen.

A színek magyarázata már megjött Tamától, ez tényleg fakonzerváló szer. :)

Aajj de jó kis látványt találtál és osztottál meg velünk! Egy picit az egyenesekre jobban figyelnék, de ez az én dilim. Bár nehéz az ilyen, egyébként sem mindenhol párhuzamos vonalakkal dolgozni..

Ha jól tudom, akkor ez a zöldeskék anyag, amivel be van kenve az állványzat valamiféle fa-konzerváló.
Hogy pontosabban gombaölő vagy penészgátló vagy vízlepergető -azt nem tudom. Az is lehet, hogy 3 in 1. :)

Új hozzászólás