első lecke

Kedves Róbert, üdvözlünk az Estiskola tanulói között. Az átgondoltság és komponáltság több ponton is érzékelhető a képen, az egyik, hogy a fej, a koponya íve pontosan a jobb felső saroknál fut ki, vagy például a kis fényképezőgép oldala a képhatárral párhuzamost mutat. Ettől egy nagyon érdekes ritmus jön létre, ami a kézre viszi a figyelmet, mondhatni az összes drámaiságot ez a kéz mutatja és a háttér homogenitása nagyon szépen rajzolja ki a formákat. Nagyon örülünk ennek, mint első bemutatkozás, (talán ha a technikád engedi, és van lehetőséged a fókuszt variálni, akkor valahol a képen lehetne éles síkot is találni) várjuk a többi munkád. (szőke)
értékelés:

Hozzászólások

szerintem kár most technikai dogokon tépelődni, inkább csak érdemesebb más fényviszonyok között, vagy újabb helyszíneken ugyanezt megcsinálnod! Én esetleg erősebb fény-árnyék hatásokat használnék, és talán csak a kézfejre koncentrálnék...

mondjuk nekem az is tetszik, hogy kihajolsz a képből. itt ez most egy kicsit sok, de lehet, hogy elég atmoszférikus dolgot tudsz csinálni, ha ennek a látszom is, meg nem is dolognak a furcsa, szürreális hangulatát játszod ki!

Kedves Mácsai Ferenc !

Megfogadom a tanácsodat,és ekészítem mégegyszer a fotót.

Mándoki Róbert

Kedves Robi!
Bocs. Kicsit talán keményen fogalmaztam. Tehát az látszik a képen, hogy a lakásban fényképeztél egy tükör előtt ahol kevés a fény. A legegyszerűbb megoldás ilyen esetben a bemozdulás ellen, ha az ISO értéket magasabbra állítod, ettől szemcsésebb (zajosabb) lesz ugyan kicsit a kép, de a zavaró életlenséget elhagyja.Van itt egy példakép, szerintem ez is magas értékkel készült :
http://szakkor.estiskola.hu/2007/04/25/a...

Feri, el ne küldj már valakit innen az infók, alapok elsajátítására bakk, hát azért van itt. Édesapám, helóheló! Tessék elmondani neki. Ezért estiskola. Naugye.

Azt hiszem, hogy a használati utasításból is kiderül, miért nem éles egy kép. Ha nem, még vannak egyéb lehetőségek is, az alapok elsajátítására, az interneten is akár. Én a helyedben megismételném, mert így kicsit zavaró.

Szabványos fotó, nem mindennapi gépkezeléssel. Jó kezdéshez, jó folytatást ! Helló !

Új hozzászólás