Sárközi motívumokHegyi Zsolt-2015.01.04. 19:50Hegyi Zsolt-2015.01.04. 19:50Hegyi Zsolt-2015.01.04. 19:50

Sárközi motívumok
Sárközi motívumok
Sárközi motívumok
Sárközi motívumok

A legizgalmasabb nekem az első és az utolsó kép, a harmadik kakukktojás, az ott formailag nekem nem adja azt a határozottságot, mint ami az elsőn vagy másodikon megvan, szóval azt lehet, hogy kihagynám. Mindenképp szeretném a figyelmet az első léceinek és a talán kocsibeálló sráfozásának formai párhuzamára felhívni, nagyon finom a játéka, gratulálok! Tamás, remélem idén erősítesz a jelenléteden! (hegyi)

Hozzászólások

Zsolt, köszönöm az elemzést! Tervem szerint lesz még ennek a témának folytatása. Szeretnék összeállítani egy 20-25 képes kiállítható anyagot.
Zsuzsa, ez a jó a Tér-ben, hogy olyan vélemények jönnek, amik segítik a munkát. Az első képen kiegyenesítettem a horizontot, sima forgatással és sokat segített. Köszönöm!

Zsuzsa, István, Zoltán, köszönöm a véleményeket! Az első kép dőlésén én is gondolkoztam, de akkor a bal szélen megszűnne a párhuzamosság. Lehetne a perspektivikus torzítással operálni, de azt nem akartam.

Beszélő képsor, elgondolkoztat emberről, tájról, sorsról...

Számomra ritmusok és rigmusok, és majdhogy nem így, ilyen sorrendben, mert míg az első kettőben zeneiséget idéz meg, a második kettőben inkább mintha mesélne.
Szépek, nagyon szeretem, ahogy ennyire finom eszközökkel (is) fotózol.

Tamás, szívem csücske ez a sorozat! Nagyon! Érzékenyen megfogalmazott, hatásos (felkiáltó)jelek, szimbólumok, vihar előtti csend. Valahogy két film is eszembe jutott, az egyik a Szegénylegények, a másik meg a Volt egyszer egy vadnyugat (az állomás-jelenet az elején) - talán a tapintható feszültség miatt.
Két apróság: az első kép horizontját én kiegyenesíteném, a második képen a fát - két lépéssel jobbra lépve a vasvalami alá tenném, kivéve a takarásból.
Köszönöm az élményt és gratulálok!

Új hozzászólás