Sok szem többet lát

Sok szem többet lát

Azt hiszem, hogy a csúcsra értünk, Éva. Bunuel jut eszembe, Az andalúziai kutya, vagy Kepes György feleségéről készített képe. Egy olyan gesztust raktál ide, ami így, ahogy van, nekem tökéletesen rendben van, még azzal a kis szöszmösszel is, ami a kép bal alsó sarkában a fénycsillanással létrejön. A koszosságával, a hibáival, igen, ez egy nagyon jó megfigyelés, és mindegy, hogy mivel érted ezt el, hogy a mobilnak a kis kamerájával, vagy azzal a hengerrel, de mindenképpen egy olyan játék, egy olyan gesztus, amit nagyon visszafogottan és nagyon ízlésesen ábrázolsz. Ez a tónus, ez a rajzosság, ahogy elhelyezeted a tükröt, ami kimozdítja a középpontból, miközben a fő motívum a középpont felé tart, de ez az ovális kibillen ebből, de az a tömegelhelyezés, ami a képhatárokkal jelzett, ezt az oldalra billenést húzza vissza, szóval nagyon dinamikus, nagyon jól rajzolt kép. Mint gesztus, én ezt egy abszolút jól szerkesztett tisztelgésnek érzem az elődök előtt. Ez egy nagyon átgondolt üzenet, és a legerősebb tükrös képed, köszönöm. (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

52
Értékelem!

Köszönöm! Nem gondoltam volna, hogy ez lesz a legerősebb kép, de a legjobb a csúcson abbahagyni, mert onnan már csak lefele vezet az út:) A kis szöszmösz igazából vízcsepp paca vagy valami ilyesmi. És köszönöm, az ajánlást, linket megnéztem ám!

72
Értékelem!

Hmmm. Sajnos István igazad van. Nem feltétlen, hogy sokat sírok, de hajlamos vagyok az elézékenyülésre.

58
Értékelem!

Ha jól látom, a jobb szemed előtt (gondolom fürdőszobai) csaptelep kifolyónyílása, bal előtt a mobilod van. Az okokon gondolkodva nekem azt is sugallhatná hogy pl. sokat sírsz... (remélem nem így van!) De a majd felismerhetetlenségig beszűkített világra tekintve ez persze nem evidencia :) Ezért is jönnek inkább a szürreális ötletek. A tükör régi kis vásári tükörre hasonlít. Ezek a tárgyak egymás mellett meglepőek, és érdekes a Hozzád vagy Veled mért viszonyuk - megmarad egy sejtelmességnek (számomra) a felfedés helyett.

67
Értékelem!

Köszönöm a véleményeket! Nem gondoltam volna, hogy erre a képre fog érkezni a legtöbb hozzászólás :):):) A morbid, szürrealizmus és egyéb véleményeket kifejezetten bóknak veszem :) Zoltán a gondolataidat nyugodtan leírhatod, mert kifejezetten érdekelnek a bőre eresztett elmélkedések. Pl nálam Bartos Ágnes kakukkos órás képe elég sog emléket elndított. Na jó lehet nem is emlékek, inkább érzelmek jöttek elő, mert nekünk is volt olyan óránk, csak még akkor nagyon kicsi voltam. Na, mindegy már én sem tudom mit akartam ebből kihozni :D A lényeg, bármi van csak nyugodtan tessék leírni, nem fogok megsértődni, én nagyon kíváncsi vagyok mások gondolataira.

51
Értékelem!
69
Értékelem!

Total Recall,vagyis inkább Philip K. Dick http://href.hu/x/j30k
gyermekkori nagy kedvenc.
Ha filmes hangulat, akkor a 92-es Őrült Stone :-) http://href.hu/x/j30q

63
Értékelem!

Kicsit olyan érzésem van mint mikor 2012-ben az ember megnézi a Hegylakó vagy a Total Recall 80' években elképzelt punkjait, vagy steampunk - de talán az már kevésbé. Viszont nekem nagyon bejön, tetszik hogy a sarkok sötétek, így a teret jól kompenzáltad és nem üres a dolog! Morbid, félelmetes, tetszik!

üdv, p.

80
Értékelem!

Izgalmas kép! Nem minden részletével értek egyet, de valódi lépés a szürrealizmus világába.

85
Értékelem!

Húha, eltartott egy darabig amíg a négy szememmel megláttam a Terminátorinaság :D mögött a valós helyzetet. :) A gép is ember azaz az ember is gép, vagy mifene mellett itt van ugye a hogy látjuk magunkat egy gép szemével, hogy tűnünk el a mai világ technikai közegében. És mégis Éva ember maradt az embertelenségben. Na leállítom a fejem mert elszabadulnak az asszociációk aztán teljesen félremegyek gondolatilag...

Egyáltalán nem baj, hogy Évánál mostanában a csapból is tükör folyik, mert jóféle kis sorozat ez! Ne hagyd abba Éva!

Új hozzászólás