A szalmakalap

Gondolkodom, mennyire lehetek szigorú egy-egy leckénél, hiszen a kép jó, tetszik, dinamikus is, bár én a bal kezet is mutattam volna, úgy lenne az igazi, ha ott fenn is lennének ujjak, és akkor egy igen erős dinamikus háromszög lenne a kalap és a két kéz között, most a jobb szélen kifut a dolog - szóval Feri, ez jó, jó, de nem tudom, hogy mennyiben Mácsai Feri első leckéje? Vagyis hogy ugye a bemutatkozás az bemutatkozás, és így mivel önmegmutatás, saját magunk személyiségét mutatjuk, és nem valami álruhát, nem tudom, valóban mennyire ilyen Feri, mint amit itt látunk. Nem vitázni akarok ezen, elfogadom, ha ő azt mondja, ez is benne lakik, de a kérdés egyelőre még kérdés. Más. Ha ilyen határozottan nyúlunk a színekhez, ott nem lehet bizonytalannak lenni. Engem a kék pulcsi zavar. Két okból. Az egyik, hogy a kalap, a rózsaszín lepel és a gesztus, mint egy falusi májkeldzsekszon, igen erős és túlrajzolt. Ehhez a pulcsi konkrét mintái nekem nem odavalóak. Színben pedig egy mély zöld kellene, mert a rózsaszín rendben, a sárga is, a kék ott a háttérben - és ez miatt a kék újbóli ismétlése zavart kelt, összevonódik a háttérrel, ugyanaz a színrend, ezt én biztos hogy más színnel oldottam volna meg. Igen, szőrözés, de hát kérem, Feri dobta a labdát magasra. :) (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

29
Értékelem!

Hétfőn délután hatkor kezdődő Jóska rádiózik élőben című műsorismétlésemhez, melynek hallgatására ezúton meghívlak, ezt a fotódat választottam ajánlóképnek.

30
Értékelem!

az irreális színek és megrajzolt formák elemelnek, de a kéz visszahoz a realitásba kicsit.
izgalmas kisérlet
persze az a fehér bigyó

21
Értékelem!

Nem, nekem nem zászló. Statikus, nem lobog, mozog.
(köszi... rég jártam erre, de most megint)

24
Értékelem!

Jaj, na! Jó téged újra látni Nóra.:)

22
Értékelem!

Nem lehet, hogy ez az alak egy zászlóvivő még inkább csak zászlótartó?
Utalhattam volna rá a címmel, vagy a leírásban, de arra voltam kíváncsi, hogy mit gondoltok Ti.
Köszönöm a sok-sok hozzászólást.:)

24
Értékelem!

Nekem egy szalmakalap az egész egy absztrakt festményre rátéve.
(üdv mindenkinek megint)

26
Értékelem!

Sajnálom, nekem a végtelenbe eltekert kontraszt és szaturáció értékelhetetlenné teszi a képet. Legalábbis mint konkrétum. Sokkal inkáb mint absztrakt jelenik meg. Kék háttér elött egy sárga folt gurul egy rózsaszín lejtőn.
És akkor megjelenik egy szürke ököl a bal alsó harmadban, mintha egy fénykép darabka jellene meg egy festett háttéren, mint egy kollázs.
De ettől még nem értem.

25
Értékelem!

igen, ez a táncmozdulat átjön a képből, ám engem Surdára emlékeztet leginkább a Forró szél című örökzöld sorozatból... ;-)

29
Értékelem!

Haccáz! Nem is kell írnod semmit azon kívül, hogy leírod amit érzel, gondolsz a képről, a látványról. Azt gondolom, így szépen megtanulsz képet elemezni, és ez a Te munkáidra is kihatással lesz.

20
Értékelem!

Tánc lecke majd még csak ezután lesz (ha lesz). Viszont a kép nekem is nagyon tetszik. Én nem is merek semmit írni a Feri képeihez, mert annyira profi... De még kérek!!! Sokat.

25
Értékelem!

Szerintem ez a kép a Tánc leckéhez is lehetne. Valahogy olyan argentín tangós a mozdulat.
És tetszik is a kép.

20
Értékelem!

Igen, tényleg zavaró. Észre vehettem volna. Az az ingem gallérja, vagy mi a fene a neve. szóval nem hajtottam ki a nyakát, hogy ne is zavarjon, de egy kicsi ki látszik belőle

28
Értékelem!

Tetszik: a jobb kéz, a kalap árnyéka, a négy szín, a mozdulat, a kompozíció (vagy mi?). Úgy értem, hogy minden a helyén van, nem vágnék semelyik széléből se. Tetszik az egész.
Amit nem értek: Az a kis fehér folt áll-nyak-gallér tájékon mit keres ott? Miért került oda?

30
Értékelem!

Látom az elemzések nem hatástalanok! :D
Egy picit világosabban jobban tetszene, mert nagyon jó a kalaptető mintája ahogyan vonalban fut a pulóverével.

31
Értékelem!

Nekem meg pont a színek tetszettek meg benne. Élnek, vibrálnak.

27
Értékelem!

Nem színeztem át, Ezster! A lepedő, amit sálnak nézel, eredetileg fehér. Azt festettem ilyen rózsaszínre. Azonkívül emeltem a saturáción kicsit, hogy a kék pulcsi, jobban éljen. Viszont a kalap is jobb lett így szerintem.

29
Értékelem!

Tetszik ahogy a korábban látott sál és kalap egy képen találkozik, és mMégsem ők a főszereplők, hanem a mozdulat. Mindezek ellenére nekem valószínűleg jobban tetszene "átszínezés" nélkül.

Új hozzászólás