szülcsi napcsi

szülcsi napcsi

hát boldog...

Én ezt a képet beteszem az Ünnep kategóriába, hiába szorgalmiztál nekem itt, Pista, ez egy nagyon erős üzenet. Nagyon erős közlés arról, hogy gyerekkorban az ember a dolgokat elképzeli, és egy kicsi gikszer becsúszik, mert nem akkor vagy nem oda mentünk ünnepelni, vagy nem jött át a Marci haverom, vagy mégiscsak a házi feladatot kell megcsinálnom, és nem a tortát esszük előbb, szóval a szülők ki tudnak találni különböző hülyeségeket, és ez el tudja rontani az ember kedvét. Ha ez ráadásul egy ünnepnapon történik, akkor aztán különösen könnyen eltörik a mécses. Látom ezt a dühös, keserű, tehetetlen érzetet, és nagyon fontos érzések az embernek, amikor ezeket megéli. Nagyon jó a háttér, ez az egész viszonyrendszer, a kajlán felrakott szőttes ironikus is, és kellően drámai. Megvan a három csillag, tökéletes Ünnep lecke, megvan a leckemegoldás is. (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

Pénteki 2013.02.22-i rádió adásomhoz ez lesz az illusztráció. Ja a 29. Bolyhoska este 8-tól lesz hallható, elvileg.

Remekk!
Valóban van benne valamilyen világ vulvája tetten érhetőség.. Tetszik hogy nem akar díszelegni és tényleg nem kell mindig tapsikolva örülni.. van úgy, hogy erőltetett az. A kép meg természetesen működik!
((István! Azon gondolkodtam, hogy nem e lenne túl direkt ha középre 'ült' volna a fiatal?))
(:

Ez szerintem pontosan olyan dolog ami már a "ki mit lát bele" kategória. Mit idéz meg mert pölö nekem is meg tudja idézni az Atari 2600-as grafikájú star wars játékokat, vagy a hatvani nagyinál töltött napokat, de ezeket az úgyse fogja észrevenni aki nem hordozza magában ezt az élményhalmazt.

Amúgy cs*eszettül pistás, ki van kapálva rendesen.

István, ez szellemes és vizuálisan is jó!

Új értelmezést nyert a birodalmi rombolók sziluettje, de eltérőt szemből és oldalról. Leválasztani ezt már nem fogom tudni a székely festésről asszem, főleg hogy a Space Invaders grafikáját idézi... Még szerencse, hogy ebben a szot világban vannak életkapuk. :)

Ha már feliratos verbálfotó ,magyarázkodok : Nem goblein hanem székely festékes.És némi kamaszfantáziával a mintába belelátható az "élet kapuja"amin a világra jövünk. A pihe-puha párnás, szülcsi-napcsis, édi-bédi, kibszot világba ;-)
Festékes: http://www.erdely.tv/hirek/szekely-feste...

Igen, ütős a két pólus a felirat és a kifejezés között, bár az én figyelmemet körbeugráltatja a gobelin stílusa és a díszpárnák bársonya is, mert mintha kivágásokból lett volna összerakva, annyira nem kapcsolódnak sem a bosszankodáshoz, sem a zsúrhoz.

Nagyon korrekt kompozíció, szeretem.
Ünnep leckében nálam megérne három csillagot, mert van meséje.

Új hozzászólás