Melyben Anna barátai szerepelnek: a tavasz, a varázsló meg a virág.

Kedves Anna és Sanyi, engedélyetek nélkül a barát és a vágy házi feladat megoldásában én összevonnám ezt a munkát, mert úgy érzem, hogy a tavaszvárás varázslatának generálója a vágy, a tavaszvárás vágya. Ha ebben a kategóriában szabad értelmeznem, akkor a film teljesíti az általunk mért összes kategóriát. A zene metrikus, de melankólikus szerkezete ugyan hordoz hektikát, erre azonban nagyon jól használja a vágó a fekete blankokkal puritán módon elválasztott snitteket. Nem klipet látunk, hanem a zenével együtt élő ritmust. Így a ritmus szolgálja az egész kép üzenetét és nem a ritmus mint eszköz vonz be magához üzenetet, mint a pop klipekben látható formáknál. A virág szimbóluma, szakrális jelenléte nagyon tudatosan, tisztelettel és szeretettel van kezelve (a magyar néprajzban és a népi hitvilágban a virágkelyhek összetett szimbólumrendszert hordoznak, az élet kezdetét. A virág formavilága nem csak a magyar kultúrában, hanem az ősi kultúrákban is mind a két pólust magában hordozza, a kehely egyrészt a női, feminin, befogadói attitűdöt, a bibe a maszkulin, férfi, vagy teremtő attitűdöt. Mivel a kisfilm központi szereplője az alkotó felmutató kezén keresztül zárt zöldes színű belső tereken át kifelé az alvó, szabad területek felé közlekedik (a vágás alapján mondom), ez bizonyítja a vágy fogalom házi feladat pontos végrehajtását a film szempontjából.    Amúgy ha egy kis kocsmában ülnénk, csak úgy magunk között, azt mondanám, mágikus filmet látunk, a tavasz mágiáját, egyfajta (Szőke itt már nagyon mosolyog) animista megközelítésben. Anna filmje legjobban Lacipapa kis húsvéti etűdjéhez kapcsolódik, picit túllépve a képeslap momentumon. No de nem ülünk egy kiskopcsmában...    2 disznó a filmes megközelítésre és a vágásra és egy az eredeti és önálló zenei szerkesztésre. Utóirat: érdemes megjegyezni, hogy Tiszáék folyamatosan eredeti zenéket készítenek a munkáikhoz. (szőke) értékelés:

Hozzászólások

Igazad van Tamas, de az otlet foleg mozgasrol szolt meg helyszin-valtasokrol: mindez a Szoke varazslos zenejere. Beszelni azert beszelek hogy ne legyen csukott szaju nema.

Aranyos kis film. :) Nagyon tetszik ez a fajta vágási technika.
Ami nem tetszik benne az a némaság. Látjuk, hogy mozog a szád, de nem halljuk a hangod. Valamelyest kompenzál a zene ami nagyon szuper, de mégis, ha hallhatót látunk az jó lenne hallani...
A film ötletéért pedig küldök neked egy puszit: Cupppp!!! :)))

Koszonom a tetszesnyilvanitast!
A rugyek tegnap pattantak ki (aprilis 29-en), eppen ket hettel a varazslas utan. Meg csak kicsik a levelek, de az aranyeso mindenhol viragzik.
Agi, azert erdekes amit mondasz mert en meg eppen hogy a hasonlosag elve alapjan dolgoztam: viragerot mindennek aminek szuksege van ra.
Es persze muszaj volt Feri kedvencet hasznalni:)

Kedves Anna !
A varázslást nagyon ügyesen csinálod, remélem azóta minden virágba borúlt és élvezitek a jól végzett munka gyümölcsét. Jó egészséget kívánok hozzá. Szép kis videót készítettetek.

Kedves Anna, tetszett. Elmesélek Neked valamit, egyszer régen, amikor még csak tizenegynéhány éves voltam, készítettem egy sorozatot, amelynek az volt a címe, hogy "Beavatkozás", és pont erről szólt, vagyis arról, hogy virágokat helyeztem különböző ágakra, amelyek persze sohasem növesztettek volna olyan virágot, tehát a varázslás megismétlődött, örülök, szép volt.

Nagyon tetszik, szuper lett.

Új hozzászólás