távol

távol

Bármilyen jó nap után, mikor magadra maradsz pár percre, csak úgy egy szempillantás alatt magával tud ragadni a magány... Zenei ajánlás: Ludovico Einaudi - Walk

Érdekes ez a tükröződős megoldás, ahogy a történetek egymásra másolódnak. Van ebben egy kis zenei viccelés hatás is. És még azt is mondom, hogy tulajdonképpen a kompozíció is rendben van. Ha nagyon akarok benne hibát, eltérést keresni, akkor talán azt tudnám hozzátenni, hogy nem biztos ám, hogy mindenre megoldás a négyzetes kompozíció. Itt most ez, ha akarom, működik, de azért arra szeretném felhívni János figyelmét, hogy talán ebből majd érdemes kicsit kitekinteni, mert akár a klasszikus 4:3, vagy 3:2 képarányt sem kellene elhanyagolnunk, abban is kellene gyakorolnunk a kompozíciós rendet. A merengés, a távolba nézés, a belső utazás abszolút átjön a képről, kicsit didaktikusan erre rá is erősít, ha jól látom a pályaudvari helyzet ábrázolása, szóval azt gondolom, hogy ez egy jó ritmus. Benne van az a belső intimitás is, amitől akár a magány leckébe is kerülhet, hiszen a gondolatainkkal akármennyire is nem szeretnénk, mindig magunk maradunk a végén. A leirattal is egyet kell, hogy értsek. A végére viszont János két dolgot hadd mondjak. Egyik, hogy szórványos a jelenléted, és ez nem jó. Kell, hogy gyakrabban találkozzunk itt, mert akkor lesz haladás, és nem toporgás egy helyben. A másik, hogy elég régi tagunk vagy már ahhoz, hogy számon kérhessem, hogy a harmadik leckével mi a fene van? A következő legyen az, hogy megcsinálod a harmadikat. (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

40
Értékelem!

Köszönöm ismét az elemzést, az arány tiszta, persze nem mindenre 1:1 a jó, bár most lehet több képem is négyzetes... valahogy ez így ragadott meg, bár az igaz, hogy nem kattintás előtt gondoltam négyzetesre, hanem utómunkánál, de .. igyekvés van..
Mindazonáltal örülök, hogy többeknek tetszett a kép :)
Köszönöm ismét.

40
Értékelem!

Sziasztok!

Köszönöm a hsz-kat! :)

M.I.: Köszi :), remélem mások is érzik az ízét.
H.Z.: Igen, tudta, hogy fotózom.
N.Z.A.: Távozás, magány ilyesmi :)

p.

39
Értékelem!

Néztem már pár napja, de azóta nem nagyon volt megállás... Pedig ez a kép megállásra késztet, van egy olyan távozás, elbúcsuzás, nagyutazás hangulat... Nekem minden erről mesél a tükröződés az ablakban, a háttér vasútállomása, és a múltba révedő arc...

Óh, hol van az a nyár...

45
Értékelem!

Igen, nekem is ismerős/klasszikus fotó fílingem van, remek áttűnéssel, jó pólusokkal, hangulattal. Gratula. Beavatott modell volt?

40
Értékelem!

Nagyon szép ez a fotó. Van egy klasszikusan ismert íze, de nagyon jó, hogy megcsinálod a magad/magatok verzióját is. A hatvanas évek filmművészete jutott eszembe róla :)

Új hozzászólás