összkomfort

Összkomfort, magyar-ázat nélkül. mobilfotó, vaku nem villant, utómunka PS bw + crop

Miért a hónap képe:

Tarr Béla Sátántangója jutott eszembe a képről, valószínűleg a fekete-fehér és a kis magyar valóság miatt, mégha Tarr filmjei nem is konkrétan Magyarországról szólnak, hanem egyetemes jelentéssel bírnak. És nekem ez a kép is hordozza mindezen értékeket. Szerintem ez egy nagyon jó szociófotó, annak ellenére, - vagy éppen azért - hogy ember nincs is a képen, ám az emberi lenyomat kézzelfogható. Szóval én köszönöm, és jó válogatást márciusra. (Bach Viktória)

névtelen hármak

Szorgalmi mert valahogy... sehogy :) Kint állva köztük, annyira más volt. Szerintem ide sok volt az 50mm, pedig az elképzelés szerint másnak nem kellene benne lennie, valamiért még sem érzem ezt így jónak. Nikon 50mm f6.3 1/200sec iso100

Tóparti

Kicsit nehezen találtam a leckéjét, de talán a természetnél megállja a helyét. Nézzük fordítva a természet lecke egyik mondatát: "Még a városi embert is körbeveszi a természet..". Még a természetet is körbeveszi a városi ember... Nikon 50mm f8 1/160sec iso100, PS: crop, bw

Budapest

Nem friss kép, tavaszi. Amolyan sétáljunk a városban túra alatt készült. (24mm f8 1/400sec iso100)

Nyolcvanas évek

Nem is tudom, igazából alig emlékszem amikor a nyolcvanas években anyuékkal a Balatonon nyaraltunk. Persze fényképekből megvan, de alig emlékszem rá. Viszont amikor egy ilyen képet látok élőben, amikor ez a jellegzetes korlát jön szembe, akkor rögtön jönnek illatok, nyári meleg, hangulatok... Siófok, tél eleje, rendes minimál... (50mm f1.8 1/1250sec iso100)

sétány magány

50mm-n készült kép, különösebb utómunka nem történt csak vágás. A pad elhelyezését illetően vagyok bizonytalan, és erre szokta Zsolt mondani, hogy nem véletlen :D ..

ajtó valahová

Épített környezet leckébe szántam volna, az építészetbe szerintem már nem fér bele, így maradt egy szorgalmi...

Parasztház

Szigliget, Kamonkői úti házikó. A struktúra és a minimalista összkép, ami miatt muszáj volt elkészülnie, remélhetőleg vissza ad némi érzést.

Reggeli vonalak

Igen tudom nem voltam a 365 vége óta különösebben jelen, ez sem egy erős kezdés, de vissza kell rázódnom.
#keleti #reggel #dolgozniMegyAzIsAkiNemAkar