ajtó valahová

Épített környezet leckébe szántam volna, az építészetbe szerintem már nem fér bele, így maradt egy szorgalmi...

Kis becsípődést érzek a színhasználattal, de mondjuk itt ez még elmegy akár, ami viszont inkább kérdéses nekem, hogy ez a kép miért álló formátumú? Így most fenn lötyög, oldalt meg szűk. A sztori határoz meg mindent. Ajtó valahová. A sztori nem felfelé zajlik, hanem oldalra. Onnan jöhet valaki, oda mehet valaki, onnan várunk bármit, tehát ha az a téma, hogy van egy ajtónk és az megfotózható így, hogy feszültséget keresünk abban, hogy nem egyértelmű mi merre, hogyan, és ez így alapban meglenne, akkor a meséhez nyitni kell oldalra, hogy ne egy leltár legyen az ajtóról. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Zsolt, volt már erről oktatás? Ha nem, akkor majd legyen kérlek.

Zoli, ez nem a monitor kalibrálás témaköre, hanem az előkészítésé és az utómunkáé. Egyrészt ha lehet, akkor a fényképezőgépen át kell állítani, hogy ne sRGB képet készítsen, hanem Adobe RGB-t. RAW esetén ez nem kérdés. Aztán mikor utómunkázol, akkor a mentésnél, amikor a webre mentesz, a Photoshopban a save foe web parancs felugró ablakában kell azt csinálni, hogy egyrészt mentse bele a file-ba az ICC profilt, másrészt azt a négyzetet meg ki kell kattintani, ami alapban be van, hogy konvertálja sRGB-re. Az sRGB egy hulladék színtér, ideje lenne már kivégezni.

A pedellus csak ránézett, s halkan megjegyezte: olyan a színvilág, mintha sRGB lenne. Hát ez van, vet rá egy pillantást és diagnosztizál. Jó az ilyen doki, az előírt gyógyszerek, melyeket az értékelések alkalmával fölír vény nélkül nem kaphatók!

Hogymi?! :-)
Pedellus Úr! A Szentgyörgyi János csúnyán beszél, tessék szépen rendet tenni! :-)
(viccet félretéve: miről is van szó pontosan? Rémlik a monitorbeállítás - azt meg is tettem-, de ez a rész nekem még ismeretlen)

Elnézést a kései íráshoz, de közben Zsolttal kiderítettük, hogy valóban a nyamvadt színtér miatt voltak ennyire élénkek a színek. Szóval béna voltam, és srgb-ben mentettem a képet webre, argb helyett. Nem töltöm fel újra, ebben maradtunk Zsolttal, de a jövőben erre figyelek.

Manócska, értem én, de nem értem. Most azon ne vesszünk össze, hogy olyan a színvilág, mintha sRGB lenne, a zöld és a vörös szinte fluoreszkálóan sok, de mondom, legyen, ha neked most ez tetszik - a nem fogom fakítani azért vicces, mert épp az volt egy trend régebben nálad, hogy pasztellal dolgoztál. Viszont a tér... hát ha a környezet fontos, márpedig az, te is mondod, akkor éppen hogy nem álló, mert így a környezet lesz kurva szűk, mint Majkának a világ. :)

Nem értem.. ilyenek voltak a színek, direkt nem fogom fakítani őket.
Az ajtó alakja, és a környezet összhatása miatt lett áló és nem fekve.

János, e fotót kölcsönveszem a hétfő esti adásomhoz, köszi.

A nyúl ürege lesz az? A nyúl ürege lesz az. :-)

a kategória neve célszerűségből lett rövidítve. szóval betettem.

Új hozzászólás