sétány magány

50mm-n készült kép, különösebb utómunka nem történt csak vágás. A pad elhelyezését illetően vagyok bizonytalan, és erre szokta Zsolt mondani, hogy nem véletlen :D ..

Nem voltam ott, így csak találgatni tudok. Az biztosnak látszik, hogy valami nem kerek. Mintha egy fél képet látnék, balról rendben, jobbról kifut minden, nincs befejezve, határolva. A tónusaid kiválóak, nekem kicsit kevesebb élesítés is megtenné, viszont ahogy látom, a pad mögött is voltak fák és a fák között valamennyi hely, útnak is lehet nézni. Azaz mi lett volna, ha a padot nem szokványosan használod képelemként, azaz előtte hely, hogy le lehessen ülni, hiszen senki se ül rá, üres, hanem kiteszed a jobb szélhez, az a képhatár kábé, és mögötte vagyunk, tehát így egyfajta dekomponálásban lenne a pad, csak a másik irányba, több feszültség lenne benne, és talán kevésbé lenne gyenge a kép jobb oldala így. De ez csak spekulálás, mert fene se tudja innen, a szobából megmondani, mi lehetett volna akkor a kép közepe, bal széle. Van ám olyan is, hogy egyszerűen valami úgy, ahogy van, úgy nem adja magát és nem lesz belőle kép. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

5
Értékelem!

Köszönöm István és Zoltán!
Néha... kell egy ilyen pad, amire leülünk, mielőtt tovább megyünk az úton... :)

157
Értékelem!

Elmondom :) Semmi pro vagy kontra, csak amit látok. Szerintem a kompozícióhoz választott mélységélesség és fókuszpont okozza ezt a különös zaklatott érzetemet.
A fotó jobb és bal felén más elvek uralkodnak. A bal felén egy nagy sötét téglalap, egy kacskaringós pad, illetve az élesség vonzza a figyelmem. Ott történik valami. De jobbra ott a távolba, és gyorsan a homályba vesző perspektíva, egy nyílszerűn előre mutató út. Azt is figyelem. Vonz az út, ez kitörölhetetlen ösztön. De a komplett jobb felső kétharmad részt a sejtelmes homály uralja.( Kivéve egészen a jobb szélét, amely élessé válik a közelsége miatt, és némi figyelmet kap szintén ezáltal...)

Közben balra itt van a pad, amire leülhetek, mert egyértelműen az van aláhúzva a fókuszponttal. És a kép üzenete nekem, hogy le kell ülnöm ide, mielőtt tovább merek menni.... és közben nézhetem a lábam előtt elterülő csodás falevél pöttyözetet... :) Szóval itt kell maradni, ne tovább! Ezt üzeni nekem, miközben mutatja, hogy lehetne arra is...

155
Értékelem!

Nekem jó ez így, nem zaklat fel, sőt olyan nekem tetsző elmerengős (nem elemzős :-)
Nekem inkább olyan ez a pad, mint egy pihenő az élet rögös ösvényén.

158
Értékelem!

Köszönöm a hozzászólásokat :), igen a paddal volt némi kompromisszum, illetve gondolkodás. Tervezetten került a sarokba, mert előtte még egy fa volt a sorban.. Nekem is inkább a lámpa, viszont ha vágok, borul a tömeg, legalábbis azt érzem.

156
Értékelem!

Szerintem ez így teljesen rendben van, én egy kicsit teret hagytam volna a pad körül, de ha nincs benne a leírásban, akkor lehet nem foglalkozom vele. Ami engem jobban zavar az a villanyoszlop a jobb oldalon. Túlságosan egybeolvad a fával, meg dől is egy kicsit, lehet le kéne retusálni a képről, mert funkciója nagyon nincs, mert nem esti kép, amihez hozzátenne. (Lehet elég csak levágni, ha jobban belegondolok(

154
Értékelem!

Az a biztos, hogy a padra akarod terelni a figyelmet, és az a legzaklatottabb pont is szerintem. Felzaklat ez a magányos séta, miközben teljesen nyugodt, statikus minden. Kicsit hiányolom (vagy csak nem látom?) az egyénítési törekvést.

Új hozzászólás