Nyolcvanas évek

Nem is tudom, igazából alig emlékszem amikor a nyolcvanas években anyuékkal a Balatonon nyaraltunk. Persze fényképekből megvan, de alig emlékszem rá. Viszont amikor egy ilyen képet látok élőben, amikor ez a jellegzetes korlát jön szembe, akkor rögtön jönnek illatok, nyári meleg, hangulatok... Siófok, tél eleje, rendes minimál... (50mm f1.8 1/1250sec iso100)

Van valami fontos, amit szeretnék elmondani. Minél kevesebb a képelem, annál fontosabb a precizitás abban, hogy mi vízszintes, mi nem, mi hova esik, mekkora, szóval ahogy az ember elkezd egyszerűsíteni, úgy válik a dolog egyre bonyolultabb problémák megoldásává. Gursky képe is attól lett híres, hogy egyszerű, ez az, ami lenyűgöz. Oké, nem mondtam, hogy ez a kép egy Gursky dolog lenne, de azt mondom, hogy neked kell ehhez a magad eszközeit megteremteni, hogy a minimalista megközelítés precíz legyen. Itt a perspektíva borul, és az utómunkával lehet még finomítani. Az ötlet jó, de melós. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Szia János,
Ezt a képedet választottam a holnapi rádióműsorom borítóképének köszönettel.
Ingrid

A címadás szerintem sem szerencsés, viszont a kép nagyon tetszik. Nekem ilyen dejavu, emlék hangulata van, és ha jól veszem ki a leírásból, akkor ezt is akartad elérni, a minimál nálam meg plusz pont. :)

János, ez egy jó kis minimalista fotó, de semmi nyolcvanas évek nincs benne, ugyanúgy lehetne 60-as, vagy 90-es, vagy ahogy van, 2017-es :) Önmagában érdekes a kihalt, elhagyott fürdőhely (az a két pici korlátfül beszél, hogy ez egy fürdőhely) de most ködös és üres. Ez önmagában alkalmas érzések keltésére.

Új hozzászólás