Télapó
Tessék kérem örülni!

Hát egy eléggé szürreális és igazából az amerikai kultúrát idéző hangulatot küldött az Anita. Azért azt meg kell jegyeznem, hogy ennél összetettebb, sűrítettebb anyagai is jöttek már. Én úgy gondolom, hogyha, ugye ami az alapvető értéke, vagy izgalma a képnek, amit a fotós megkeresett az az, hogy ez az egészen abszurd nylon Télapó és ez a kis emberke, aki a jövőképe miatt van ennyire szerintem megdöbbenve ezen a furcsa piros ruhás emberen, szóval meg kéne annyira tisztelnünk a kis modellt is, hogy a koponyáját, amelynek nagyon szép az íve, a háttérben lévő sötétítőfüggöny fehérje és szürkéjei miatt, abba a koponyába nem vágunk bele. Mert az hogy a Télapónak a plüss kapucnijának a szélét elvágjuk, azt még azt mondom, hogy rendben van, mert annyira utálom ezt a Télapót, de a kisgyermeknek a koponyaívét, azt jó lett volna meghagyni. Hát én most sok időt evvel a képpel nem vesztegetnék, én visszaadnám Anitának ezt a házi feladatot, hogy esetleg mélyedjen el ebben a fogalmi rendszerben, és azt mondom, hogy ezt a képet viszont szorgalmira áttenném. Az Anita tud ennél jobbat. (szőke)

Hozzászólások

8
Értékelem!

Igazat adok a koponya levágást illetően, engem maga a tekintet ragadott meg...

7
Értékelem!

Anita, lehet, ogy oda akartad, de az ünnepre írtad - mi meg a szorgalmiba tettük. a sztori megvan, a kép nincs. anitát anitához mérjük. ehhez a mércéhez képest nem elég a kép.

9
Értékelem!

Egy fény-árnyék nélküli, teljesen steril környezetben (még a szalagfüggöny is fehér) egy lélektelen, halott, műanyag Mikulást látok, egyetlen emberi vonása a kivörösödött orra. Nem véletlen a gyerek arcán a rémület: "te most tűt fogsz belémszúrni, vagy kúpot dugsz a seggembe?" Hogy a Mikulás sapkáját a kép sarka vágja csúcsosra, az még csak hagyján, de a kisgyerek tarkóját (oda teszed a tenyered először, mikor felemeled, hogy megvédd) miért kellett levágni? Komolyan, zaklat ez a kép.

6
Értékelem!

Először is ezt a képet a gyermekkor leckére küldtem be.
Hétvégén voltam a lányommal Mikulás ünnepségen. A cég rendezte, ahol dolgozom. Az összes 14 év alatti gyermek, és szülője meg volt hívva a rendezvényre. Persze Krampusz kézműves foglalkozás, két hölgy karácsonyi énekekkel...tette színvonalassá az eseményt. Aztán megjött a Nagyszakállú, és elkezdődött az ajándékok szétosztása. Egyszercsak a Télapó ölébe ültették ezt a kisbabát, mondván : legyen egy ilyen kép is a mosolyalbumba...
A szülő eldönti, a gyermek örül...vagy nem...de ez egy másik történet.

6
Értékelem!

De minek is? Most komolyan.

Új hozzászólás