TENGERÉSZ LESZEK, HA NAGY LESZEK

TENGERÉSZ LESZEK, HA NAGY LESZEK
TENGERÉSZ LESZEK, HA NAGY LESZEK
TENGERÉSZ LESZEK, HA NAGY LESZEK
TENGERÉSZ LESZEK, HA NAGY LESZEK

Friss szendvics – Budapest, Közlekedési Múzeum, 2011.12.18.

Nagyon jó a ritmus, nagyon jók a képek, ez megint érdekes, hogy négy képet kapunk, és hozzám a harmadik áll a legközelebb, megint a hármas szám, a varázslatos hármas. Az első kép érdekes és izgalmas, legfőképp annak örülök, hogy ha jól látom, Sándor bátyámat is felfedezhetem ezen a képen, ez egy izgalmas felvezetése ennek a témának. A második kép nekem kilóg ebből a sorból, fontos tárgyi eszközöket ábrázol, de attól függetlenül, hogy van egy bemozdulás, én ezt még primérnek tartom. A harmadik kép az, ahol ténylegesen elindul az a mese, hogy Hahó Öcsi, ússzunk a tengeren a mi hajónkkal, és különböző viszontagságok érnek minket, viharba kerülünk és jön az ellenséges garmada. Ennek egy jó lezárása, mint egy győzelmi kép, hogy azért mégiscsak a vihart átélve partra fogunk tudni sodródni. Ebből a meséből a második kép nekem abszolút kiesik. Az első kép jó ritmus, mint felvezetés, de talán, ha a második kép nincs, akkor a három jobban összeállana. Én erre most azért adok kettő csillagot, mert valahogy ez a mese nekem most nagyon beindul a harmadik és negyedik képnél, és nem tudom, hogy ha kihagyjuk a második képet, akkor az első összerántja-e a sorozatot. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Kedves Sándor!
Így pallérozódunk című műsoromhoz ennek a sorozatodnak az első fotóját választottam ajánlóképnek, köszönettel.

Nem mindig kell a mese - ha csak formai játék van, ott az is elég, ha az precíz. De amikor eleve meseien fogalmazol meg egy-egy képet, akkor ott a képsortól is várja az ember a mesét.

Köszönöm a bírálatot. Egyelőre mindig elfelejtem, hogy egy sorozat ki kell elégítsen egy valamilyen elv mentén elrendezhető mesét. De meglásd, meg fogom tanulni. Addig is igyekszem ezt a sorozatot kijavítani.

Igen, ez egy remek hely, időnként elmegyek ide fényképezni. Amikor ezeket a képeket csináltam, rengeteg gyerek volt, lévén aranyvasárnap. Sajnos jó, ha fényerős az objektíved, mert elég sötét van. Én jobbára 1,8-as blendével fotóztam ISO 1600 érzékenység mellett.

Nahát, Sándor, legközelebb ha Pestre megyek, kénytelen leszek ide is ellátogatni. Eredetiben is ilyen szép, mint a képeken?
Felfedeztem a gyerekeket is.

Új hozzászólás