Kedves Csaba! A hármaskép számunkra három határozott gesztust sugall: félelem, düh és elfogadás. Nagyon jót tesz a képeknek a fekete-fehér változat, mert nem szórják szét a színek a figyelmünket. A képsorozat az önportré kategóriába érkezett, feltételezhetőleg fontos számodra, hogy miért a "nem beszél" jelet mutatod nekünk a "Három Bölcs Majom" közül? Szeretnénk, ha erről többet tudhatnánk, és érdekelne minket a többiek verziója is erről.
értékelés:

Hozzászólások

Én szólok: ez tetszett.

Megköszönve Szőke ofő érdeklődését, pár sor a képről.
A majmokról az wiki elég sokat tud több világnyelven, szép magyar forrást nem találtam. A lényeg, hogy az eredeti japán történet szerint látni, hallani, és mondani gonosz dolgot nem szabad, az üdvözülés érdekében. Ezek közül az első kettőt a mai világban önámításnak tartom, Iwazaru intését viszont magam is betartom, innen a téma.
A képen sehogy nem mutatott volna önmagában a "ne szólj", kellett az utalás a három majomra, innen a hármas tagolás. A gesztusok, amellett, hogy kissé megtörik a három figura monotonitását, elmondják, hogy mikor ne szólj.

A ki nem mondott szavakból kép lesz.

Ha nem akarnak, mit csinálnak a ki nem mondott szavakkal?

Szabad lenne beszélniük, de nem akarnak. Az egyik azért mert rémült, a másik azért mert mérges, a harmadik azért, mert együttérez.

Több Csabát mutatsz, de mindegyik hallgat. Az egyik ijedten, a másik szigrúan, a harmadik együttérzően. Miért nem szabad nekik beszélni?

Új hozzászólás