Törökülés

biztos nem tökéletes, de nekem nagyon hozza az este hangulatát...

Ez már egy fokkal jobb, mint Feri portréja. Két dologra hívom fel a figyelmed. Az egyik a tónus. Most Jóska keze világít, a feje meg szürke. Ez amiatt is lehet, mert mondjuk melege volt és pirosabb volt a fején a bőrtónus, vagy a megvilágítás eshetett jobban a kezére, nem tudom, de ezt korrigálni kell, ekkora tónuskülönbség ebben a pózban indok nélküli, a fej ráadásul így nem is nagyon mutat jól. A másik is a kézre vonatkozik. Az emberek egy része szereti támasztani a fejét, vagy mert fáradt, vagy mert nem érzi magát komfortosan, ez egy gesztus, egy üzenet is, nincs ezzel sok baj, csak annyi, hogy egyfajta dekadens hatást kelt, nem tudja tartani a fejét, ez sok esetben nem ad pozitív kisugárzást, jelen helyzetben pedig az, hogy ennyire takarja a száját, bár jelzéssel bír ez is, visszakódolható, miért nem akarja, hogy lásd a szájat, de mint kép, nem jó pillanat, mert olyan jellemzőt hangsúlyoz ki, ami nem kötelezően tudatos és a fene se tudja, jó-e erre ilyen erősen felhívni a figyelmet. Azért is mondom, hogy önportrézzatok, mert könnyebb az ilyen élményeknél visszakeresni, mi is járt a fejedben, ha te vagy a modell, mintha valaki mást kapsz le. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Csak annyi, hogy amit észrevettem a magam legutóbbi kéz-arc önportrénál, beszéltünk is róla ott, bocs, ha feleslegesen írom: a kéz jellemzően fehérebb a fejnél (főleg a tenyér, bár itt most nem az van). A kéz felemelve, feltartva hamar elvértelenedik. És még annyit, hogy FF konverziónál a pirosabb-vörösebb részek világosabb lesznek vörös (vöröset tartalmazó) szűrőt használva, sötétebbek, mélyebbek lesznek kék szűrőt használva.

Érdekes amiket írsz Zsolt, magam erre nem is gondoltam volna. Nekem a támaszkodás mindig valahogy a gondolkodással köthető össze, de nem vitatom amit mondsz. Na igen az önportrézás, az hanyagolva lett a 365 óta igaz.

Köszönöm a figyelmeteket. Vikinek külön a feedback szendvicset! Teszek egy kísérletet a javításra és feltöltöm a hozzászólások közé.

Én szeretem ezt a képet, de egy kicsit nagyobb kontrasztot tennék rá, meg egy hangyányit dől, vagy legalább is úgy tűnik a jobb oldali fal flekk miatt. De amúgy tök jó pillanat - és emlékszem, milyen rosszak voltak a fényviszonyok. Szóval szupi. :)

Nagyon szépek a tónusok, főleg Jóska fején, és baromi jó az élesség is ott. Jó a pillanat is, bár a ha nem lenne ott, vagy nem így lenne ott a kéz, még jobb lenne. De remek ez az elkapott elgondolkodó pillanat!

Én azt hiszem Pista, itt sem fogtál mellé, sőt!

Köszönöm, István, messze felülmúlja a magas fotós hozzáadott értékű portré az alanyban rejlő lehetőségeket, gratulálok.

Új hozzászólás