Trombita

A fiam hangszere ez, egy elég különleges darab. Szeretne róla egy fotót de olyat amiben van valami csavar, nem pedig egy snassz képet egy trombitáról. A kép egy tesztfotó amúgy, technikailag nem túl jó, ismétlem majd, ha hazajön a hangszer... :) Azt tudom már, hogy mit nem úgy kellene, de még azt nem, hogy hogyan lenne jó és igazán érdekes, ütős ez a fúvós... A lilás elszíneződés világítási hiba, ott valójában inkább ezüst színű, de nekünk tetszett ez így.

Most én ezt a képarány dolgot megint le kell írjam, utóbbi időben elég sokszor, valamiért nem akar átjönni, hogy a filmes arány nem fotós dolog, és különös indok kell, hogy ez felül legyen írva. Amúgy a kép nem lenne rossz, csak ott azt a vízszintes rezet, amin most a legtöbb fény van, azt takarni kellett volna ahhoz, hogy a bentebb lévő mechanikára kerüljön a súly, mert hát a trombita legizgalmasabb része kábé az, ahol matatnak a trombitások, már ha nem akar az ember standard cuccot csinálni. Mindemellett kicsit soknak érzem a vignettálást, természetesebb hatása lenne, ha nem lenne ennyire erős. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

0
Értékelem!

Oké, persze, ezzel egyetértek.

0
Értékelem!

"mert a nagy sötét rész semmire sem jó." Dehogynem. Tér. Kell. Arányok. De az ötlet jó, a fényfestés is, csak kell vele bíblődni még.

0
Értékelem!

Oké, köszi az elemzést! Ez a világítás amolyan fényfestés, fénypászma. 5-6 mp-es expo, és elemlámpával festegetem, ahova gondoltam, hogy kell még, nincs vignetta, semmi képmanipuláció nincs. Képkivágás is csak azért, van mert a nagy sötét rész semmire sem jó. Egy fontos szerepe van azért ennek, mert a készítése közben végképp rájöttem, hogy rossz út. Én is azt gondolom, a 2 csillag is inkább a megközelítésnek szól, ahogy írtad is.. Feltölteni meg azért, hogy beszélhessünk róla.

Aunak is köszi a figyelmet és a sztorit! :) A fújós perspektíva sajnos nem igazán izgalmas, próbáltam.

1
Értékelem!

Ismerős a tárgy, az én fiam is trombitál. Nemrég volt koncertjük, ott ugyan azt nem láttam, mitől ütős a fúvós, de azt igen, hogy mitől basszus az ütős. A basszusgitáros odaállt a dobos elé, majd leengedte a pengetős kezét, és miközben ugyanúgy lefogta az akkordokat, a dobos megfordított dobverőkkel ritmust vert a húrokon. Nem tudom hogyan, esetleg a fújó perspektívájából lehetne kipróbálni milyen kép jönne ki, azt ritkán látja az ember.

Új hozzászólás