tvájlájt

Először azt hittem, hogy Gergőt látom, mondom "jé a Dániel összejött Gergővel egy közös projekt erejéig", de aztán rájöttem, hogy ez valószínűleg mégsem Gergő. Mindenesetre maga a kép abszolút izgalmas és érdekes. Valószínűleg ez a Twilight valami alkonyidőt, alkonyzónát jelenthet magyarul, itt most valamilyen szociokulturális összefüggés számomra hiányzik, az én hiányos filmismereteimre saccolok. Azt gondolom, hogy maga a cím valamilyen filmre akarna utalni, és itt én már réges rég bent vagyok az erdő kellős közepén, és nem tudom merre menjek. Ezt az irányt, hogy a cím alapján megfejtsem a képet nem nagyon tartom most lehetségesnek. Ha a címet elfelejtem, akkor itt valószínűleg valamilyen kubik gödörbe próbál napozni a néni, aki leöntötte a nyakát valami piros folyadékkal, gondolom málnaszörp. A fiú is ivott belőle, de ő fogásznál volt, és ezért nem biztos a harapása, és ezért kicsit kifolyt a szájából ez a málnaszörp. Most elidétlenkedem ezt a dolgot, miközben a képet szeretem. Csak az a baj, hogy jelen pillanatban tényleg azért nem tudom megfejteni, mert nem tudom, hogy milyen irányba induljak el. Persze lehet azt gondolni, hogy ez a bácsi most beleharapott a néni nyakába, de akkor a néni miért tűri ilyen szenvtelenül, közben a kis kezében ott van a borospohár, de a nyakán látszik a sérülés. Szóval nem tudok most nagyon sokat tovább menni, valószínűleg a filmes utalást kellene ismernem, hogy azt mondjam, hogy "ááá, hát értem, ez az a mozi, amelyikben Robert de Niro megölte a Julia Robertset, csak közben Julia mint vámpír visszatért". Formai játékban kifejezetten tetszik az a színvilág és az a tónusrend, amiben Dani ezt a megoldást megmutatja, jó a képkivágás is. Lehet, hogy én a gödör sarkánál még valamit csináltam volna, oda lehet, hogy valami szolarizáció nem ártott volna. Mert ha Twilight, és ezt azt jelenti, hogy alkonyidő, alkonyzóna, akkor valaminek ezt jeleznie kellene, mert itt most elég élesek a fények, határozottak az árnyékok. Kettő csillag, Dani, és segítsél már egy kicsit. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Kötve hiszem, hogy tíz percnél tovább tudtad volna olvasni/nézni, nekem is nehezen ment. A cselekmény cca. 90 %-a Júlia/Romána szintű ömlengés. :-)

ne bánd, szerintem jó karma, ha kimaradt

korrekt összegzés, nekem biztos nem ment volna anélkül, hogy valakinek ne szóljak be

Na, ez nekem kimaradt, sejtettem, hogy valami olyan, amit ismernem kéne. :)

Zsolt, a Twilight egy emo vámpírregény, nemzetközi bestseller, közismertnek mondható; a sztorija szerint egy emberlány beleszeret egy vámpírsrácba, aki viszonozza ezt, és így négy könyvön keresztül próbálja nem vérét venni, és közösen lelkiznek amíg meg nem halnak.

mit segítsek Zsolt? ezt: http://www.youtube.com/watch?v=DousflV3CMA ?
nyilván kell hozzá a film, de anélkül is működik (nekem) vágy leckére. a srác vágyik a vérre, a csaj a koktélra, én a csajra, te a twighlight értelmezésére (hehe)
de ha nagyon akarod én leírom, hogy miről szól a film és hogy ehhez képest miért tettem a modelt egy gödörbe napozni
...
ja és piros arany jó?
:)

Értem. Ez az Estiskola, és nem a másik két oldal egyike, ahová a táposok pakolják a képeket. És abban is igazad van, hogy tökéletes a két szereplő gesztusa, testtartása stb. Egyedül csak a gödör nagy képfelületen látható textúrájával és alul az agyagos színével nem vagyok teljesen kibékülve, és azt gondolom, hogy ha lett volna rá befolyásod, akkor alakítasz rajta valamicskét mondjuk világítással.
De a lényeg mindenképp a Gratuláció, és a csodálat :-)

nekem ez "egy brutálütős kép". amiről te beszélsz, az egy brutálütős fénykép. igen lehetne canon nyolcmilióssal, kicsit jobbról, cickófókusszal, még staged-ebben, türkiz vakukkal alulról rásegítve ... stb
nekem itt a két tekintet mindent elvisz, onnan már csak a szélesvásznúra vágás kellett ahhoz, hogy kész legyen a vágy lecke.
:)

Az ötlet jó, de a kivitelezést tudtad volna te még jobban is. Nem akarok olyat okoskodni, hogy kicsit így, vagy kicsit úgy, de mondjuk máshonnan, más fókusztávolsággal. Azt meg nyilván te is tudod, hogy frankón bevilágítva ez egy brutálütős kép lenne.

Irány fogat mosni! Gyorsan! :)

ööö ... a maga módján engem is ... látod.
:)

Új hozzászólás