Ünnep

Ünnep

Jó az ötlet, és ha ez téged érdekel és izgat, akkor érdemes lenne ezzel foglalkozni. Jó ez a montázs és kollázs technika. Jó, ahogy ez az egész egymáshoz viszonyul, van az egészben tényleg egy gyermeki gondolkodás, és ez jót tesz az egésznek. A kivitelezéssel van problémám. Egyrészt azt gondolom, hogy ez a papír nem kék, és ha így van, akkor érdemes lett volna a fehéregyensúllyal kezdeni valamit. Másrészt, ami nincs a képen, az nincs a képen, és most odakerült valami ákom-bákom számítógéppel is. Tehát, azt tessék vagy megrajzoltatni, vagy maradjon ki. Nem nagyon értem egyébként, hogy miért van ott az a hurok, hogy az mit akar szimbolizálni. Azt, hogy ezek össze vannak kötve? De hát nincsenek összekötve. Valószínű, hogy aki ezt rajzolta, annak ez így kész van, és ezt tessék elfogadni. Semmi szükség arra az összefogó kapcsolódásra. És még valami. Érdemes gyerekekkel foglalkozni, érdemes az ő világukba bekerülni, de ez nem jelenti azt, hogy mindent készpénznek kell elfogadni, úgy ahogy van, lehet őket instruálni, sőt, szerintem kell is, mert ezzel fejleszthetőek, és azt a kompozíciós egyensúlyt, amit mi létre tudunk hozni, azt át kell nekik tudni adni, mert ebből tudnak tanulni. Én most ezt nem érzem annyira erősnek kompozícióban. Van egy leltár jellegű felsorolás ezzel a pipacs, margaréta váltakozással, ami lehet egy ritmus, de akkor ezt tessék úgy megrajzoltatni, hogy ne legyenek ekkora üres flekkek. Visszaadnám még továbbgondolásra, és még egyszer elmondom, hogy érdemes vele foglalkozni, de próbáljunk meg technikailag egy határon belül maradni, ne hozzunk be egy újabb őrületet. Maga az, amit a ceruzarajz tud, az elég lenne, nem kell hozzá számítógép. (hegyi)

Hozzászólások

17
Értékelem!

Értem, és nem felesleges, csak megoldható eredetiben is, arra gondoltam :)

18
Értékelem!

Köszönöm István!
Az alsó összekötő valóban utólagos, de szándékos. Azt próbáltam előadni, ahogyan egy 3-4 éves kisgyerek virágcsokrot rajzol. Síkban kiteríti a virágokat, majd a csokrot jelképezendő összeköti őket egy szalaggal. - Legalább is akinek nincs nagy rajztudása, illetve magától nem tudja, hogyan is kellene. Úgy emlékszem én is így rajzoltam annó -.

14
Értékelem!

Gábor, ez egy nagyon kedves fotó! Az alsó összekötő mintha utólag lenne felrajzolva, ennek van egy kis ellenhatása számomra, de az üzenet és az érzés azonnal megvan, és nagyon szép!

Új hozzászólás