A második őszünkbe kezdünk bele, ha mint iskola nézzük, ez a második őszi szemeszternek is nevezheztő. Ennek is köszönhetően jónéhány frissítésbe, javításba és nem kevés új feladatba fogtunk bele. Néhányat megemlítenék, a teljesség igénye nélkül.

- új videolejátszó (tesztüzemben vagyunk még vele, reméljük mindenkinél működik)
- új hanglejátszó (a rádió rovatban kell majd figyelni)
- szélesebb sablon (700 pixeles képekre lehetőség)
- az estiskola motorjának frissítése, ami elvileg ma este lesz, remélhetően probléma nélkül
- kisebb technikai, működési dolgok javítgatása, finomítása

Mindemellett új fejezeteket is nyitunk hamarosan. Az egyik az a Szorgalmik című fejezet lesz, ami részben a mostani Szakkörben lévő szorgalmik és az Olvasókönyv összevonásából fog létrejönni, de a filozófiája úgymond ennél azért bővebb lesz. Röviden a lényeg az, hogy a Szakkör lesz a házi feladatok, elemzések helye, a Szorgalmi fejezetben pedig az általatok nem házinak beküldött képek, filmek, írások, de akár zenék, hangfelvételek találhatóak majd. Itt ebben a fejezetben majd mi is úgymond szorgalmiból leszünk jelen, ha valami megtetszik és lesz róla mondanivalónk, elemezzük, beszélgetünk róla, de nevéből adódóan mi is csak mint szorgalmi munka végezzük majd ezt.

A másik nagy fejezet az Ősők Háza nevet (és domaint is) fogja viselni. Itt lesz megtalálható minden, ami Taliándörögdhöz, az Ősök Házához, az ottani történelemhez, programokhoz köthető, legyen szó akár írásról, képről vagy filmről. Érdemes lesz benézni azoknak is majd ebbe a fejezetbe, akik a Szőke-féle dörögdi nyári osztályfőnöki órákat látogatták.

Azon is dolgozunk, hogy az Estiklopédiát összevonjuk a Szertárral, vagyis a szertárban található felvételek, beszélgetések vagy illusztrációk az estiklopédia rendszerét színesítsék, bővítsék. Természetesen az eddigi részek, feladatok és helyzetek tovább működnek, tehát a fő csapásvonal a leckék iránya marad, a feladatoké, értékeléseké, a fent leírt dolgok pedig a közösséget hivatottak szolgálni. Sok új leckénk is lesz, hamarosan kerülnek fel a Szakkörbe majd, amint a technikai frissítéseken túl leszünk.

Nem olyan soká el szeretnénk indítani - előbb kísérleti jelleggel - az Estiskola rádióját is. A Tilosos Szőke rádiózik műsor természetesen megy tovább, csak saját stúdióból, ezen felül pedig a ti közreműködésetekre is számítunk, akár zenei összeállítások, akár riportok, interjúk, mesék, elbeszélések formájában.

Itt van tehát az ősz, reméljük mindenki jól töltötte a nyarat, és újult energiákkal tud ismét bekapcsolódni a munkákba itt is, külditek a leckéket, elemzitek egymás munkáit, beszélgettek a fórumban, szóval hajrá mindenkinek, és a fentikekkel kapcsolatban pedig várjuk a hozzászólásokat, véleményeket akár itt is, de talán jobb lenne ezekről a fórumban beszélgetni.

Hozzászólások

Már szinte aggódtam...

Megvagyok, hazaértem, holnaptól gőzerővel melózok az oldalon.

Mi ez a punnyadás? Beteg vagy, Pedellus? Vagy csak sok a meló?

Új hozzászólás