unknown artist 'arc-poetikája'

unknown artist 'arc-poetikája'

Léder László György figyelmébe!

Dávid, úgy látszik, téged provokálni kell arra, hogy jó önportrékat csinálj, és én ezt nagyon köszönöm Léder Lacinak, hogy kihozta belőled az állatot, és elkészülhetett ez a kép. Ezt te is megköszönheted neki, mert nélküle ezt a képet nem csinálod meg. Itt most elvonatkoztatnék attól, hogy ez egy utalás és egy bizonyítási eljárás, bár az üzenetben ez is benne van, a bűnözők azok, akiknek a szemüket kitakarják, most már a modernebb technikánál kikockázzák, szerintem ez az utalás is fontos, de én ennél tovább mennék: az alkotó és a műve, ahogy felmutatjuk azt, hogy valamivel elkészültünk, hogy magunk elé, vagy magunk fölé emeljük ezt a dolgot, a fontossági sorrenddel való játék. Itt a fény játéka is jó. Ez a semmibe vesző fej, miközben a mélységélességgel és a fényekkel megválasztva nagyon konkrét a két kéz, a cselekvő kéz, az ember. Ott van a háttérben az is, hogy I AM ANALOG, ez megint egy jó játék arra, ami a filmes technikára utal. Ennek a képnek leginkább azért örülök, mert egy átgondolt munkát kapok, egy olyan alkotói attitűdöt, amiben gondolkodás is van, nem csak meglátni egy formát és megszeretni. Én ezt egy fontos ügynek tartom, hogy a fotográfus használja a fejét. (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

25
Értékelem!

Kedves Dávid!

Nagyon tetszik ez a kép, és nem csak a benne képet öltő válasz miatt. :)

Kicsit emlékeztet a gyerekkoromra amikor magam is csodáltam az előhívás után elővarázsolódó látványt. A felmutatott hintás képed is erősen belőlem is szólt, az analógságot magam is szeretem -- nem csak fotós oldalról, de emberi oldalról is.

Így ezt a képet szeretném választani az első rádióadásom illusztrációjaként. :)

21
Értékelem!

Helo Balázs!
Köszi :)
Majd szorítok helyet nekik, a többi között.. ha megtalálom a fiókjuk kulcsát.
Azt nem tudom mennyire nagy képű tőled, nem ismerlek; az tény, hogy 'nagyvonalúan' kezelem a dolgot. Viszont ha jól emlékszek, ez első kommented nálam, szerencsésebbnek tartanám, inkább a kép(ek)ről írnál. Első kontakt felvételnél mindenképp (már talán esetleg hogyha csak van véleményed). Ha untat ne is foglalkozz vele, nem érdekes...
üdv
d

16
Értékelem!

Kedves László!
Kérlek, ezúton fogadd őszinte részvétem! (Ha teljesen nem is tudok, de együtt érzek; a mi családunkban is volt veszteség ebben a hónapban..)
((Köszi hogy mégis írtál! Igazából nem is lényeges ez a dolog, már rég megbeszéltük. Csak úgy éreztem hogy szükség lehet képi bizonyítékra is, ha felesleges volt, akkor bocs!))
Minden jót!
d

17
Értékelem!

Dávid, ezúton átnyújtok neked ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, darab vesszőt és ...................... pontot, meg szpészeket, kérlek, ne vedd zokon, sőt, hanem, de viszont ámbár noha jóllehet használd őket szeretettel. Szeretem a képeidet nézni, és -nyilván részben emiatt- érdekelne, hogy mit mondasz (írsz), amikor. De olyannyira borzalmasan nehéz befogadni az élőbeszéded leiratát, hogy csak különleges erőfeszítések árán megy. Így legtöbbször szkrollozási kényszert vált ki belőlem és egyúttal a szellemi kielégítetlenség érzését. Emiatt ajándékozom neked az írásjeleket, mert tartalom az nem kell, van elég, csak a válaszfalak - remélem, nem remélem magam nem nagyképűnek. Ha mégis, hát elnézést.

Szólj, ha elfogytak.

b

19
Értékelem!

Apám halála miatt nem tudtam tovább a témával foglalkozni - most egy dekantált válasz nem tünik nekem már lényegesnek.

..

23
Értékelem!

Nem vagyok őrzője Lacinak, majd reagál, ha akar. ;)

26
Értékelem!

Jó esetben igen! rosszesetben meg mindenképp.. Tisztában vagyok vele hogy mért nyaggatsz mindenkit, legalábbis úgy gondolom és ez rendben is van még ha örök elsős is leszek, de nem vagyok körzetes máshol átvesznek remélhetőleg ;)
Apropó ha már itt vagyunk, a Barátod hallgatással reagál? Csak mert virtuális közegben, közvetlenebb formában illendőbbnek tartom megköszönönni.. :)

29
Értékelem!

Dávid, az, hogy mi volt a kiváltó inger, azt az ember jó esetben elfelejti idővel, a végeredmény a lényeg, és ez egy jó önkép-kép. Én meg nem véletlenül nyaggatok mindenkit az első három leckével. És az se véletlen, amikor valaki nagyon ellenkezik. De ezen kell dolgozni, hatással van minden más munkára is.

14
Értékelem!

...persze egy érzelmi többlet, vagy töltet sokat segít.. :)

Igen, igaz, én is gondoltam rá még régebben hogy megköszönöm Lászlónak mert ő is részt vett az alkotóifolyamatban katalizátor szerepkörben, inger formátumban és ez fontos része is az egésznek.. de aztán úgy voltam vele hogy ennek a képnek nem feltétlen kellett volna létre jönni e és elég problémás volt elkészíteni is, úgy hogy megsporoltam volna több mindent amit konstruktívabb dolgokba tudtam volna invesztálni, tegyük fel..

Ezt a kikockázos dolognak külön örültem hogy megfogalmaztad, mert ez is egy kocka azaz három ~6x6
Az is jó volt ami a gondolati továbbmenős következtetésre jutottál.. nem is értem mért nem ízzik fel olykor, néha is az isteniszikra...

Köszönöm!
d

25
Értékelem!

Zsolt neked o'csóón adnám, ha nem kaptam volna ajándékba nemrégiben.. ;)

Mit követtem el? van tippem de nem lenne elegáns felróni :)
Szóra se érdemes az a diskurzus!
Ez érdekes felvetés az utolsó mondatodban, sőt még osztanám is ha jelenleg nem úgy érezném hogy a bőröm csutakos a nyáltól.. főleg ha nem merítene ki ennyire ez az antagonisztikus dekadens magatartásforma elleni úszásom.
Szerintem nem nagy történet ez, spontán ötlet volt, természetes, egy fénnyel próbáltam megoldani.. lehetne rajta még azért mit csiszolni!
köszi István!

15
Értékelem!

Baromi jól sikerült, és maga az ötlet is kiváló!
Amúgy a bűnözők szemét szokták így letakarni... Mit követtél el? :)))

Látom a hintás fotód van ott, láttam a párbeszédet is a beküldött anyagod alatt, amit igaz, csak nagyjából futottam át, de így is érthető a válasz jelleg számomra. De én mindebben tudod mit látok leginkább? Hogy mindennek megvan a maga szerepe és feladata, ha olykor nem is úgy, ahogy elsőre tűnik...

Üdv. István

13
Értékelem!

Jó a pólód, hogyé' adod?

Új hozzászólás