Ünnep
Születés

A kép egyrészt az Anitától már ismert kézműves tárgyakkal, talán csuhéj-babákkal történő szobrászati játékot mutat be az előtérben, egy allegorikus jelenetet és valahol a háttérből, a sötétből előtűnik egy emberi arc. Tulajdonképpen egy portré és ezt a portrét az előtérben lévő allegorikus jelenség minősíti. Fordítva kéne ennek lennie. Tehát, hogy az arc, a varázsló arca kéne, hogy ízesítse az előteret, de én mégis azt mondom, hogy valójában sokkal intenzívebb és sokkal fontosabb a háttérben látható életlenben tartott arc, aki ránk tekint. Már csak azért is, mert ez a háttérben lévő arc beletekint a kamerába, látjuk a tekintetét, amíg az itt létrehozott kis figurák, bábucskák szeme, arca, gesztusai nem látszanak, sematikusak maradnak. Viszont ahogyan a fény érkezik a háttérben lévő emberi arcra, ahogyan odaesik a fény, az eléggé profán. Ez nem biztos, hogy ennek a képnek baja, csak nagyon érdekes kontrasztot hoz létre az előtérben lévő meseszerűséggel és a háttérben látható picit keserű arcmimikával. Olyan ez, minthogyha valami furcsa boszorkánykonyhában lennénk, ahol ezeket a kis marionett bábukat a készítőjük, mozgatójuk megmutatná, de minthogyha benne lenne valahogy ebben a gesztusban, hogy nekem mozognak, nektek nem biztos, hogy ugyanúgy megmozdulhatnak ezek az élettelen kis tárgyak. Van valami furcsa, tehát emiatt, van valami furcsa és lehet, hogy pont ettől érdekes ez a kép. Valami olyasmi, minthogyha egy finom levesben lenne egy pici kis hajszál. Van valami furcsa, amitől elég nehéz ezt a képet megemészteni. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy a 26-os lecke ünnep kategóriára megvan a három disznó, a többivel Anitának kéne kezdenie valamit, hogy átléphessen valami határt megint. (szőke)
értékelés:

Hozzászólások

86
Értékelem!

Szia Anita! Mai (2013. dec. 2.) Betlehemező sokkos rádióadásunkhoz ezt a képet választottuk illusztrációnak. Köszi szépen, és várunk a hallgatóság körében :)

70
Értékelem!

Nem mentek haza...figyelnek a polcról...és új fotóra vágynak...

63
Értékelem!

Miért festeni? Sötét pulóver fel, új kép. Vagy már hazamentek a modellek?

64
Értékelem!

Miután a felvétel elkészült és megnéztem a gépen mindjárt a világos pulóvert feketére akartam festeni.Ez nem sikerült,nagyon mű lett...talán többet kéne foglalkoznom a photoshoppal :-)
A többit jól érted. Köszönöm!

97
Értékelem!

Ha úgy értem (márpedig úgy értem), hogy nem a babákról szól a történet, hanem Anita ünnepi előkészületéről, akkor el vagyok ájulva. Nem keserűséget látok, inkább büszkeséget, vagy inkább valami finomabbat, valami "itt van, a tiétek tőlem, nézzétek, élvezzétek"-szerűt. És ehhez a kínáláshoz nagyon jól áll az arc elhelyezése a háttérben fent (talán még feljebb is lehetne pár centivel). A történet egészét tekintve pedig ez az elhelyezés egy szép nyugodt háromszöget ad, amiről tudjuk, hogy miért jó ide. Egyetlen apróság csupán: egy sötét felsővel a bábok közötti helyek kilyukadnának, további térbeliséget adva a képnek.

80
Értékelem!
72
Értékelem!

Egyutt a szentcsalad! Jo, hogy belekomponaltad magad, mert az egesz szuleteses tortenetben van valami misztikus, es ebben a kepben te vagy a misztikus, egy masik eletforma ;) tudod mire gondolok :D

Új hozzászólás