Vágyakozás valami után...
...na de mi után (Ági... Ági... ismét egy képrejtvény) :)

Tamás, a vágyakozás házira nagyon örülök, hogy az első képet elküldted. A képi eljárásról majd a Zsolt fog írni, én viszont a vágyakozás témakörét a képhez írt szöveggel tudom csak értelmezni, feltételezem, hogy a kísérőszövegek nem véletlenül vannak a képekhez társítva. Úgyhogy én ebből próbáltam kiindulni. Tehát az én értelmezésem, hogy ez a kocsi az Ágié, ő elvitte a kulcsot és ez valójában nem plátói, hanem hosszú ideje működő érdekkapcsolat, mert te az Ágin keresztül a kocsira vágysz. A képet nézve egészen biztos vagyok, hogy a fényképész mögötti négy emeletes padlástérrel rendelkező manzárdszobába ment az Ági, mert fölfelé nézel. Egészen biztos, hogy ha ez mozgófilm lenne, akkor láttuk volna, hogy kiabáltál, Ági: hozd már le a kulcsot. Ezt ezen a képen nem láthatjuk, mert ez egy álló kép. A körülötted lévő sugárcsíkokat tekintve gondolom, hogy zoommal sűrítettél, mert ez egy álló kép, a csíkokat pedig gyerekek hozták létre, mert a kiabálásodra az Ági manzárdja melletti erkélyről összerágott kenyérgalacsinokkal kezdtek el dobálni. Úgy érzem, hogy a képet jól fejtettem meg és mivel ezeket a képen nem lehet látni, így kettő disznót tudok felajánlani. Várom a mjozgóképes megfogalmazását.
   Utóirat: Ezt innentől a Zsolt írja, mert én tudtam érzelmileg kapcsolódni a képhez(nem is, ezt is a szőke diktálja még mindig): Tamás, ha a vágy titokzatos tárgya az autó - a képrejtvényed még ha másról is lenne szó, egyéb megfejtésben nem segítene - akkor két út van, amin érdemes elindulni. Az egyik, hogy a modell legyen "elemelve" a hétköznapoktól. Vagyis ne utcai ruhában, utcai gesztusokkal dolgozzon. A másik út, hogy csak részletet adsz az autóból. Az effekt nem segíti a képbe kerülést, mert ezt a zoom közbeni expozíciót már nagyon sokan alkalmazták reklámoknál arra, hogy a zavaró hátteret elmossák. Ha ilyet használ az ember, figyelni kell a mértékre, hogy mekkorát mozdít a zoom gyűrűn. Ez itt egy ál-zoom, hisz láthatóan csak a háttér mozdul, az autó nem. Reklámfotós helyzet, de a feladathoz nem enged közel. Kettő disznó tehát, de mindenképp küldj másik, kevésbé távolságtartó, tehát merészebb ötös leckét. (szőke)
értékelés:

Hozzászólások

Tamás, ez szép. :)

És tényleg igaz, hogy mindenki magából indul ki... lehet, hogy én vagyok az, aki a szabadságra vágyik... :)

Laci, nem is gondoltam, hogy ennyi minden van ebben a képben.

Na szóval akkor az én történetem:

Tudod Lillával az interneten ismerkedtem meg és talán akaratlanul is beleszerettünk egymás lelkébe. 3 év után megbeszéltük az első randit New Yorkban... Persze nekem nem volt vízumom. Elkezdődött hát a vízumszerzési ceremónia... Szerencsére sikerült és én végre 3 és fél év után átölelhettem a kedvesemet akit akkor láttam életemben először élőben...

Ezen a képen épp az eget figyelem vágyakozva ahol a repülők járnak egy tipikusan Amerikára jellemző autónak támaszkodva amelynek a rendszáma LILLA-3.

Hát ez lenne a kis történet....

Jajj, a reflexek. :)

Üdv,

Polyák László

Tamás,
Ahogy olvastam a hozzászólásokat, eszembe jutott egy vonal.
A terepjáró több, mint egy hétköznapi autó. Egy hétköznapi autó közlekedési eszköz. A terepjáró a szabadság eszköze, hisz "bárhová" elvisz.
Számomra legalábbis ezt jelenti, és ugye mindenki magából indul ki (ez blődli, de igaz).

Aztán, amikor megemlítetted a nem szereplő amerikai zászlót, megint a szabadság jutott eszembe. Land of the free, home of the brave...

Szóval a szabadságra tippelek.
Nyertem? :)

Zsolt: Azzal együtt amit ti találtatok ki az Andrással, már három forgatókönyvem van az ötös leckére... csak időt kell szereznem valahonnan...

Így van az, amikor egy fokkal többet tekerünk a történeten. Szerintem te erről fogsz tudni más munkát is csinálni erről a vágyról.

Aztaaaa, milyen hosszú értékelő szöveg....

András, Zsolt:
Köszönöm. Bevalom, hogy egy ilyen értékelés után soknak érzem a képre a 2 disznót. András teljesen félreértett. Sajnos nem gondoltam bele, hogy azok akik nem ismerik az én történetemet Lillával, azoknak semmit sem mond a kép.. (és most vettem csak észre, hogy rossz képet töltöttem fel, mert hiányzik a hátsó ablakról az USA zászlós matrica.)
Zsoltnak igaza van, ez nem zoom, hanem PS Radial Blur effekt megfelelően maszkolva.

Ági:
Emeletes házban laksz? mer akkó megyök leforgatjuk a jelenetet. (addig hergeld fel az erkélyszomszédokat és vegyél nekik kenyeret is :) )

Ági, bingó!
Renátó: Igen, photoshop, és a második verzió telitalálat.

Tamás, akkor irány New York és Lillához. Jó utat!

Az égre nézésedből arra gondoltam hogy repülni szeretnél. de nem is akárhova és nem is akármivel. Repülővel szeretnél egy nagyon messzi helyre utazni ahol az embernek nincsenek gondjai. És természetes a Lillával akié ez a kocsi:-) vagy a tiéd csak annyira szereted hogy a rendszámodat LILLA-3-ra cserélted. Igazam van? Erre vágysz leginkább.

Az elmosott háttér olyan tér-idő bigyózásnak tűnik. A kocsid szerintem egy időgép:)

Szrintem arra vágyakozól, hogy szárnyai nőjenek az ótodnak és mikor a volánhoz ülsz, Te dönthess, a földön vagy a levegőben repeszthess. De a képed most is szuper.

Lufthansa - a hansa társaságok

Ági, a nagyrészét gyakorlatilag megfejtetted, és szerintem a jegykérdést is meg tudod oldani. Sőt, mesél még többet is ez a kép... skubizzad még kicsit... Hajrá!!!

a zárt udvarból nehezen, de, ott egy madár... vagy repülőgép, ki minek

repülni szeretnél, hova vennél jegyet Tamás, mondd? megfejtve?

nem.. nem.. nem űrutazás.
Lehet hogy a nagyobb képen jobban érezni a vágyam tárgyát..
Nagyobb kép: http://www.kovacstamas.hu/test/rav4.jpg

Amolyan férfias álomnak tűnik. Nekem nem sikerült megfejtenem:)Talán űrutazás?

Új hozzászólás