Vakvilág

Petri György verse.

Kedves Tamás, nem szeretném túldumálni azt, amit láthatunk, mert ez a kép, amit Petri verséhez készítettél, megrázóan pontos lenyomat. Köszönöm. A kérdésedre, hogy ezt ha falra kerülne, milyen módon lehet jól megoldani a szöveggel, egy ötlet, hogy talán ha a fotópapírból többet hagysz meg mint amit a nagyítás kér, és akkor alulra akár a saját kezeddel leírod a szöveget, ehhez lehet kapni olyan lakkfilceket, amik időtállóak és nem fakulnak. Ezt a módszert Demeter is alkalmazta, ha van időd, augusztus 20-ig a Petőfi Irodalmi Múzeumban megnézheted a képeit, ott láthatsz erre példát. (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

20
Értékelem!

Köszönöm az elemzést és az ötletet, ki fogom próbálni.

33
Értékelem!

Hát, ha papírkép a cél, akkor nagyon más a helyzet, hiszen, miközben a képet A3-A2 méretre nagyítod, a szöveg maradhat 12-es betűméreten, és így már csak kis helyet foglal el. Ezt már könnyebben helyezheted el. Pl. az alsó margón. Ami, szerintem, kulcskérdés, az a használt betűtípus. Ez kell harmonizáljon a képpel. Ezt kell jól eltalálni. Ez a Times New Roman a Petri kötetből egy elég szerencsétlen választás.

29
Értékelem!

Sándor, köszönöm. Most már nyilvánvaló, hogy nem találom a kép és a vers összetördelésének a módját. Szívesen venném, ha adnál valamilyen ötletet, hogy falon, nem képernyőn, hogy oldható ez meg.

15
Értékelem!

Isten tudja miért, de jól illik a vershez ez a kép. Szép, ahogy a két szín ölelkezik benne. A vers odabiggyesztésének módjával itt sem igazán tudok megbékélni.

Új hozzászólás