Virágaink

Próbáltam olyan személyes tárgyakat találni, amiknek összerendezése is ad valami érzelmi töltést a képnek. Ezt a két vázát nagyon szeretem, mert a szögletes és kerek formáik a férfi-nő párosát adják vissza. Színükben és méretükben is harmonikusak, viszont a rossz fényviszonyok miatt nem jöttek ki a színek, ezért változtattam fekete-fehérre.

Én kedvelem ezt a tárgyi világot, jók a vázák, a virágok, a kettő együtt is, szóval minden megvan ahhoz, hogy ez így jó csendélet legyen. Viszont a probléma az, hogy most annyira körbe van vágva, be van szorítva ez az egész, hogy nincs levegője, nincs tere. Az alapvetően nem baj, ha szűkítesz a téren, hogy feszültséget kelts, de ez a tárgyi világ épp nem erről szól, ez egy páros kép, férfi és nő vagy testvérek, mindegy, de hordoz üzenetet, viszont a tér ahhoz kell, hogy a néző ne érezze magát kellemetlenül. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

3
Értékelem!

Zsolt, köszönom szépen az értékelést. Pont ezt vártam a csatlakozás után, hogy olyan értékeléseket kapok, amiket felhasználhatok. Elég sok képemnél jellemzô a szûk keret, de megfejtem majd az okát.

12
Értékelem!

Jól van Balázs kíváncsi vagyok a színesre is. Ha mégegyszer nekifogsz talán még annyi, hogy hagyhatsz több teret a birágoknak felül, lehet, hogy így nagyon befeszül a keretbe. Persze ez részben izlés kérdése is.

6
Értékelem!

Köszönöm az értékeléseket!
Rita: A kiegészítésed után még inkább azt gondolom, hogy ezek mi vagyunk. :)
István: Valóban jobban áll a formáknak, hogy nem az eredeti színeikben látszanak, de amint lehet, jobb körülmények között megpróbálkozom a színes változattal is.

6
Értékelem!

Balázs, a fényviszonyok tényleg gyengék, de kép ettől még nem rossz. A fekete-fehér pedig miatt ne bánkódj szerintem jót tesz a képnek, így a formákra jobban odafigyelünk.

5
Értékelem!

Nagyon kedves ez a kép nekem! Mintha lebegnének a tárgy-testek a térben! :)
Nekem nem is a férfi-nő ellentétet/párost adják vissza, annál sokkal többet: amolyan metaforikusan: "a belsőnk egyforma, tökmindegy kívülről hogy nézünk ki ".
Nagyon tetszik!

Új hozzászólás