365/102 - 102 kg fejen állva

365/102 - 102 kg fejen állva

... most már úgy vagyok vele, fejen állva is megcsinálom, ha a fene fenét eszik is, és most a lelki erőm is megvan hozzá, mármint ehhez a megmérettetéshez. Január 10-ig mínusz 10 kg, tehát 92-ig.

Hozzászólások

köszönöm Szilárd a sok-sok ötletet, tanácsot, letesztelem, melyik lesz eredményes, tizedikétől máig kisebb túrával / 8000 lépés / és kisebb adag kajával kerek 100 kg-nál tartok, azaz - 2 kg, nagyon tetszik a kombináció, amit írtál, így ma kerékpárral indítottam a reggelt, 5 km összesen, délután szüret, préselés, tehát egy kis fizikai igénybevétel, aztán majd értekezünk, föl a fejjel Fogyózók, csak nekivágni nehéz, meg aztán megtartani az elért súlyt :-)

Este 6 után ha ki tudod küszöbölni a kajálást (teljesen ha lehet), arra nagyion rá lehet szokni és hatásos hosszútávon. De ezt csak akkor csináld, ha úgy gondolod, hogy ez menni fog mostantól amíg élsz.
Mozgásnál az intenzitás hatása az meglepően alacsony ami a fogyást illeti. Ez teljesen nem intuitív, de valamiért egy ütemes, gyors gyaloglás intenzitása fölött már alig lehet nyerni valamit. Ami viszont nyerő az az időtartam, folyamatosan mért első 20 perc utáni 20 percek számának a növelése a harmadikig nagyon jó, de ez akkor már 80 perc mozgás, nem mindíg van az embernek ideje rá. Ja és arra vigyázz,hogy ha naonta mozogsz, akkor változtass azon, hogy mit erőltetsz, mondjuk egy nap aerobikot ha bele tudsz tenni az akkor is nagyon fog használni ha ez csak ilyen power-walk néven felfutott gyakorlat, nem is tudom belefér-e még az aerobik kategóriába. Sulyzózás is jó tud lenni (ne nagy súlyokkal csináld, inkább egy óra alatt merítsd ki magad kicsikkel). Szóval ossz szét a hétre különböző dolgokat, mert ha ugyanazt csinálod marhára le lehet sérülni, és akkor cseszheted egy hónapig a fogyókúrát. Másrészt meg a szervezeted hozzá fog gyorsan szokni a hasonló gyakorlatokhoz, és egy idő után elvesztik a hatékonyságukat.

Reggel érdemes valami intenzív törzs gyakorlatot csinálni ha van rá időd, ha be tudsz féreszteni egy 30-40 percet mondjuk enyhe hasizomból az nagyon jó. Mondjuk 3 enyhe hasizom gyakorlat, egy a felső egy az oldalsó egy az alsó izomcsoportra mondjuk egy 15-ös ismétléssel, és akkor ezt a 3-as sorozatot mondjuk megismétled 3-szor, ez 9 db 15-ös sorozat. Ha mondjuk minden gyakorlat közt csinálsz 5 fekvőtámaszt is, aztán levezetésnek kocogsz egyet, akkor ettől elvileg egész délelött kéne érezned, hogy megy a kalória égetés.

A legnagyobb kalória fogyasztó folyamat amúgy az emésztés, szóval ha fogyni akarsz, akkor arról jó ha gondoskodsz, hogy valami folyamatosan legyen a gyomrodban.
Én a magam részéről olyasmit javasolnék, hogy zabpehely kávéban főzve, valami tej jellegű folyadékkal felöntve, vagy csak úgy natúr időnként benyomsz egy fej sima fejes salátát (én mindkettőt szoktam, szeretem az ilyesmit).

Aztán ami még bejön az pl ha van egy dzsúsz készítőd, gyümölcs centrifugád vagy valami hasonló, akkor zeller szárat, saláta féléket (spenót, saláta, napa káposzta, mittudomén mi van még otthon) aztán valami levesebb darab mint pl uborka vagy a dinnye fehér része vagy cukkini, egy olyan 2cm-nyi gyömbér gyökér meg mondjuk egy alma ledarálásával nyert folyadékot lehet egész nap inni, nagyon kevés kalóriát tartalmaz, viszont az emésztésedet azt folyamatosan működteti mert a lében lesz bőven rost.

Na majd időnként írd meg mit találtál hasznosnak.

Volt már olyan ismerősöm aki rántott csirkemellen, natur fejessalátán meg dinnyén fogyott le.

Köszi Zsolt, ma már kisebb tányérból ebédeltem, a későesti falatozások befagyasztásáról is kell döntést hoznom.

Na, én úgy fogyózok, hogy
- kisebb tányér. Vicc, de működik. Aki megszokta, hogy teleszedi a tányérját, ott ha 2/3 akkora tányérra cseréli a régit, az komoly lépés lehet.
- fele olyan vastag szelet kenyér. nekem a kenyér fontos, nem tudok csak úgy magában enni dolgokat, tehát az a bázis, amire egy szendvics felépül, és simán jó, ha felezed a méretet
- csak tea, én earl greyt iszom tejjel, cukor nélkül délelőtt, délután ugyanezt decaff (koffeinmentes, oké, tudom, teában nem koffein van, de na) verzióban. vagy vizet. mivel cukros is vagyok, jó, ha minden édesség kikerül.
- paradicsom, minden szendvics mellé egy, ez is segít, gyorsítja az emésztést és rost, finom és telít is.
- rostos kaja
- és vettem egy elliptikus trénert, ma hozzák, azzal fogok kalimpálni.

Szilárd, beszállhatsz :)

Szilárd, köszönöm a tanácsokat, nem gondoltam semmi különleges módszerre, kevesebb kenyér, esetleg kihagyni az étrendből és sokkal több mozgás - futás, gyaloglás, bicikli - meglátom mire lesz elég.

Hogy fogyózol? Csak úgy érzésre vagy követsz valami rendszert?
Egyszer mértem a súlyomat fél óránként egy héten keresztül (ez 29 egy nap - egy statisztika órára kellett idősor adatot gyüjteni), majdnem 4 kiló különbségem volt a max és a min között egy napon belül. (8 font de gondolom a digitális mérlegem kerekített valamerre, de még ha nagyon konzervatívan vesszük akkor is ez legalább 3,5 kiló)
Szóval a súly mérésnél vigyázz arra, hogy hasonló körülmények között mérj. Vagy lefekvés elött vagy felkelés után érdemes.
Reggeli elött stabilabban ugyanazt mutatta a mérleg egy héten át, a többi dőpontban már összevissza ment. A másik viszonylag még stabil (de kevésbé stabil) a lefekvés elötti állapot volt.

Taps taps taps!, Üdv a "fogadó a fogyó hódhoz" fogyicsoportban. :)

A kép kifejezetten tetszik, érdekes, ha testről van szó, egyből érzed a tónusokat, szóval ezt a tónusrendet jegyezd meg, ez kell. Ja, amúgy megúszós, mert Kriszta, András és én is akttal indultunk. :)

Új hozzászólás