365/272 - Lakatos Mónika

Móni, a Romengo énekese.

Miért a hónap képe:

Ezt a portrét szeretném nézni egy hónapon keresztül a nyitólapon, mert tiszta, egyszerű, mégis sokat mond. Továbbá a tisztasága és tartalmassága nem csak technikailag a fotóra igaz, hanem a portréalany, Lakatos Mónika tekintetére is, amit megörökített Zsolt. Egyre kevesebbszer találkozom a Téren ilyen igényességű új portrékkal, sőt, jelzők nélkül is mondva: portékkal, és ha előfordulnak, akkor is leginkább Zsolt munkáiban. Pedig a Tér szellemi mentorának, Demeternek életművét jelentős részben ezek a tiszta tekintetű, mélyen emberi portrék alkotják. Zsolt e fotójának választásával ezt az igényemet is szeretném kifejezni, és magamat is emlékeztetni erre a célomra. Amikor ezt írom, sejtem, Zsolt tiltakozni fog döntésem ellen, mivel ő maga alkotta meg szabályként, hogy a "pedellus" fotója nem választható hónap fotójának. Én azt mondom, hogy néha meg lehet szegni a gátló szabályokat, főleg ha objektíven szemlélve kikezdhetetlen alapjai vannak, mint most itt, e remek fotóval, amely iránymutató lehet mindannyiunknak. (Mészáros István)

Hozzászólások

Nézem, nézem, a tekintete nem enged el. Nagyon tetszik.

Ez így nem a szabályok megszegése, hanem a leírottakban megfogalmazott, bátor döntés, jelen esetben Istváné ugyan, de ideje volt már ilyen képek után neked is kiosztani e címet! Gratulálok!

István, köszönöm, a szabály marad, de elfogadom, hogy egyszer lehet kivételt is tenni, és április 1. is van, szóval jó, legyen, köszönöm a szavaid és a figyelmed, akkor most én válogatok, de a kivétel mindig a szabályt erősíti, a pöttyes labda ez után újra a többiek között pattogjon.

Köszönöm. Lemezfelvétel szünetében készült.

Zsolt, ez nagyon szép portré!

Új hozzászólás