Putto II/127
Miért a hónap képe:

Ezt a képet választom a hónap kepének: egyrészt mert nagyon tetszik ez a kávéscsészés sorozatod is, meg a minimalista is, meg mintha lenne egy ilyen témákon átugró színes sorozatod is, ami mégis valahogy egy külön sorozatot alkot magában, és ezek mind tetszenek, ez a kép meg ott van az egész metszetében. Gondolom a piros-fehér-zöld szín választást a véletlen hozta, aztán van egy csomó magán asszociációm, valószínűleg mások nem hadirokkantra asszociálnak a székről, stb... Mindenesetre ez egy gondolatok sorát elindítani képes kép. Amúgy is valami "modern idők" vagy "korunk problémái" kategóriás képként értelmezek magamban nagyon sok olyan képet, ami valójában valószínűleg nem az ("Gondolta a fene!" ahogy Arany János mondta a híres anekdota szerint). Szóval értelmezésbe inkább nem mennék bele. Mégis miért pont ez és miért nem egy másik képed, hiszen van egy csomó másik is ami lehetett volna. Az igazság az, hogy nehezen megfogalmazható hajszálakon múlott. Eleve nem fekete-fehér képet választottam volna tőled, az neked nagyon megy ugyan, de a színes képeidet sokkal érdekesebbnek, izgalmasabbnak találom. A színekkel és a a színek eloszlásával valami a formáktól elkülönülő többletet látok a képeiden, különösen ezen. Olyasmire gondolok, hogy pl valószínűleg fekte-fehérben ezen a képen a szék fa anyagának az apró hibái jobban kijöttek volna, színesben viszont ott is vérzik ahol nem sérült. Ráadásul a szín miatt is tud ennyire elkülönülni az előtérben lévő kávéscsészétől, annak ellenére hogy ez a piros azért nagyon tolakodna. Fekete-fehérben amúgy mellesleg a csésze egy széken lenne. A másik oldala a dolognak az, hogy néhány éve szenvedtem egy csomót azzal, hogy kávézást felülről próbáljak fényképezni, és nem jött össze, egy idő után feladtam, és valami ilyet szerettem volna összehozni ami ezen a sorozatodon, főleg ezen a képeden van. Szóval egy ilyet összehozni nem egyszerű. Gratulálok és kíváncsian várom a sorozataid folytatását. (Bokros Szilárd)

Hozzászólások

Gratulálok János, a hinta remek, tényleg sok emlék szalad meg. Ez az idős tárgy meg a műfű és a kávé kortárs szorításában még jobban érvényesül.

Azt a mindenit! :)) Azt hiszem ennél jobb reggeli ébresztőm nem volt még, .. kávé sem!
Először is köszönöm szépen, hogy hónap képe lehet a hinta-kávé, és köszönöm a hozzászólásokat is :) !
Öröm volt olvasni az ajánlást, a fekete-fehér VS színesre picit reagálva, igazából teljesen jól írtad, hogy fekete-fehérben ez csak egy kávé lenne egy széken. Így viszont nekem előjött egy csomó gyerekkori emlék a reggeli kávézásnál, mint hogy ez egy hinta :). A gyerekkor meg színesben az igazi ;)!
Külön köszönet a számomra aktuális mondatért: "színesben viszont ott is vérzik ahol nem sérült" :)

Gratulálunk, december a tiéd, jó válogatást!

Gratulálok Jani, további jó kávézást, hadd készüljön az a sorozat! Egy hosszú, duplakávét is megérdemelsz, esetleg kettőt.

Jók ezek a kávés képeid, vagy legalábbis nekem tetszenek ezek a letisztult, egyszerű elemek. :)

Tényleg tojat :), ilyen ez a kávé, néha átalakul..

Érdekes, ahogy tükörtojássá változik a bögre és a tartalma, pedig a bögre füle is ez ellen dolgozik és a környezet is.

Új hozzászólás