Ezt az ételt 1-2 éve mindig elkészítem a nyaralás során. Igazi neve nincs, hiszen saját kreálmányom de csak ajánlani tudom, nagyon finom :) Ha lehet akkor a kertben szabad tűzön készítsük! A mennyiségeket nem írom, azt mindenki a maga ízlése szerint megválaszthatja.
Elkészítés: Kisütjük némi kenyérszalonna zsírját, amiben jó adag 8-ad cikkekre vágott hagymát párolunk meg. Egy kisebb zellergumót felvágunk kis darabokra és megpároljuk a hagymán. Utána beletesszük a kis csíkokra vágott húst (ez is lehet bármilyen, akár többféle is). Közben felaprítunk zöldségeket (3-4 paprika, 1-2 paradicsom, cukkini, padlizsán...), ami rendelkezésre áll épp. Amikor a hús már majdnem megpuhult a zöldségek kb felét beleborítjuk (a másik felét én később szoktam, hogy maradjanak a végére ropogósabb zöldségdarabkák is). A már puhuló zöldségek mellé beledobok némi felkarikázott lángolt kolbászt, és felnegyedelt gombát, valamint a maradék zöldségeket. Az egészet készre párolom. Rizzsel, tésztával is fogyasztható, de én friss ropogós fehér kenyérrel szeretem legjobban.
Zsolt, köszönöm az értékelést :)
Az ott tényleg pára, nem füst. Valóban jobb lett volna ha inkább a másik oldalra kerül...
Egyébként pedig nagyon megtisztelő, hogy bízol bennem annyira, felkérsz főzni :)
Nagyon szívesen főzők Veletek ;)