Kerti menü a'la Zámbó

Kerti menü a'la Zámbó

Ezt az ételt 1-2 éve mindig elkészítem a nyaralás során. Igazi neve nincs, hiszen saját kreálmányom de csak ajánlani tudom, nagyon finom :) Ha lehet akkor a kertben szabad tűzön készítsük! A mennyiségeket nem írom, azt mindenki a maga ízlése szerint megválaszthatja.

Elkészítés: Kisütjük némi kenyérszalonna zsírját, amiben jó adag 8-ad cikkekre vágott hagymát párolunk meg. Egy kisebb zellergumót felvágunk kis darabokra és megpároljuk a hagymán. Utána beletesszük a kis csíkokra vágott húst (ez is lehet bármilyen, akár többféle is). Közben felaprítunk zöldségeket (3-4 paprika, 1-2 paradicsom, cukkini, padlizsán...), ami rendelkezésre áll épp. Amikor a hús már majdnem megpuhult a zöldségek kb felét beleborítjuk (a másik felét én később szoktam, hogy maradjanak a végére ropogósabb zöldségdarabkák is). A már puhuló zöldségek mellé beledobok némi felkarikázott lángolt kolbászt, és felnegyedelt gombát, valamint a maradék zöldségeket. Az egészet készre párolom. Rizzsel, tésztával is fogyasztható, de én friss ropogós fehér kenyérrel szeretem legjobban.

Előre megmondom, a kedélyek megnyugtatása végett, hogy 3 csillagos a kép, mert gusztusos, mert kívánatos, mert legszívesebben ott lettem volna, ahol ez készült, mert én is akarok ilyet. Ez a hatás, ami fontos, és amit elért Attila. Ezért tehát a 3 csillag. Ami miatt marad még a leckemegoldás talonban, az a pontatlanság. Nem, nem a tűz, mert az vagy van, vagy nincs, és az durva elvárás lenne, hogy az ügy érdekében olyan tüzet rakjon, ami által szépek lesznek a lángok, de elég a kaja. Más kérdés, hogy a profi ételfotósok makett ételei javarészt ehetetlenek, eleve a kukába kerülnek. Ami engem jobban zavar, az a páraként is értelmezhető füst megjelenése. Kell, szó se róla, de most amerre megy, ott épp a fény is szinte kiég, így együtt ez nekem sok, viszi a figyelmet. Egy segítő ha legyezget papírral, elérhető, hogy oda kerüljön a füst, ahol tényleg a párát imitálhatja, megadva azt a dinamikát, ami felteszi az i-re a pontot. Szóval a kép jó, hajrá, mivel a recept is izgalmas, így arra kérem Attilát, hogy ha van még receptje, ossza meg velünk. És a legközelebbi kerti bulin ha lehet, Attila főzzön! (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Zsolt, köszönöm az értékelést :)
Az ott tényleg pára, nem füst. Valóban jobb lett volna ha inkább a másik oldalra kerül...
Egyébként pedig nagyon megtisztelő, hogy bízol bennem annyira, felkérsz főzni :)
Nagyon szívesen főzők Veletek ;)

A fene a célodat Zati... Most szárítgathatom a klaviatúrát... :D
Gusztusos ételfotó a természetesség, nem pedig az éttermi túlrendezettség, "glancoltság" jegyében. Így számomra kedves világot idéz, szeretem az ilyen egyszerű, de kiadós ételeket.

A világosra exponált háttér és gőz miatt a kép picit túlhúz a tálon, kár hogy nem lobbant még picit a tűz a jobb alsó sarok felé is.

Köszönöm Sándor :)
Igen, ez volt a cél :)

Jó ételfotó: ha ránézek, csorog a nyálam.

Új hozzászólás