)|(

)|(

A címadással sosem fogunk egyetérteni Gimével szerintem, úgyhogy én ezt a részét a dolognak föladom. Majd ha a kiállításán a falra kerülnek a képek, akkor kíváncsi leszek, hogy hogyan rakja ezeket ki, és mennyire fogják ezt komolyan venni a nézői. De ez legyen az ő dolga. Amit a képen látunk, az valami férfiportré, festmény lehet, vagy valami régiségbolt kirakata, amiből visszatükröződik egy ablak, nem nagyon találom hozzá a kulcsot, hogy megfejtsem, hogy mi ez, de biztos jó, sokan dicsérik. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

55
Értékelem!

Mozart perverz című műsoromhoz, ami 2012.10.26.-n lesz, ezt a képet választottam.

72
Értékelem!

Engem ez a kép azért nem hagy békén, mert az arc valami miatt szabadabb, élőbb, mintha simán a festményt nézném. Elszakad a katonai díszektől, a sötét ruha alig látszik a nyaka körül, az ablak pedig rárak egy fényvilágot, ami a tükröződés által már könnyen elszakad egy festmény-portrétól. Szétszedi és összerakja azt, amit ebben a konstellációban talál. Az arc lehet betekintés az üveg másik oldaláról, tükröződés a mellettem állóról, vagy épp az ablakon benéző alak, főleg, hogy tudható, hogy régmúlt korokból néz.

De nekem nem személyes élmény, klasszikus értelemben vett esztétikai értékhez nem tudok ebben kapcsolódni - ellenben valami több ponton izgalmas szétválasztás-újraépítés, nem követhetetlen formákkal és fogalmakkal, hanem viszonylag egyszerűekkel, és ebben az "összehordásban" még a tévéantenna (vagy mi a tök) baromsága sem zavar. Az is csak tükröződik, ha akarom nem is igazi, ha akarom pedig kezdek vele valamit. Talán éppen ez az egyenerősségű meghatározatlanság adja az egyenszilárdságot?

74
Értékelem!

Nekem a 16-17. századi festmények jutottak eszembe a képről, nagyon izgalmas.
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Retrat...

68
Értékelem!

Szia Gime!

Nagyon jó, egészen szürreális hatása van ennek a képnek!
Jó meglátás, ügyes megvalósítás.
Grat!

46
Értékelem!

Ez klassz lett. A trégörbületen bekukucskál valami fiatal hadvezér és hozza a saját korát.

Bal oldalt a keze felett viszont tévéantennára emlékeztet. Bár az meg lehet, hogy a térgörbítő része. Gratula!

72
Értékelem!

:))) tökéletesen megértettem miért kaptad az ördögfióka ikont :)))

Új hozzászólás