Episztola helyett. Napló a külhoni magyaroknak.
A kvízkérdés: Hol előzi meg a küzdőt a kaszálós és az öregkor, majd megint a kaszálós?

Hozzászólások

"Giza néni, mondd, hogy harminchárom!"

Szerintem mi is csak ezt üzenhetjük.

A sebészek nyaralnak, a hentesek lefogytak, szanatóriumhoz beutaló kell.

Sajnalattal hallom a betegseg hiret, tudva, hogy nincs mar orvos a kozelben, akinek eleg jo a sztetoszkopja a diagnozishoz es a gyogyszerei a gyogyitashoz. Abban is egyre nehezebb biznom, hogy a tavol-keleti orvoslas mukodhet, mely szerint a gyogyulas az egeszseges gondolattal kezdodik. De talan akad egy sebesz vagy hentes, aki vallalja a feladatot. Vagy keresni kell egy szanatoriumot.

Az úgy van, hogy volt az a film, a Szamárköhögés, nem tudom, láttad-e, amiben nem volt szabad az 56-os disszidens rokonnak elmondani mi van itt, ezért kódolva beszéltek. Tehát: itt most büdös van, de nincs, aki kinyissa az ablakot, mert nagy az ablak, és kivinne a huzat mindent. A rózsaszín helyett barnát hordunk, az a divat most, igényes textilek érkeznek baráti országokból. Sok barátunk van, főleg újak. A régieknél már nem divat olyan nagyon a barna, az is lehet, hogy a női ruhaosztályról majd szólnak, hogy át kell állni a gyártással, vagy leáll a szövőüzem. De ha le is állna, nincs, aki átvegye, mert mindenki beteg a náthával, taknyos. Vagy asztmás öreg.

Meghallgattam. Csudalatos dolog am a sok sivar hir melle meghallgatni a magyarazatokat. Volt egy ilyen tv-musor, hogy Hirhatter, nem? Mindegy. No merthogy lehet olvasni a felszint sokfele, de a melyseghez, a megerteshez latszoter radiot kell hallgatni. Par kerdes azert maradt bennem.
Peldaul hogy ha a telekom alkotmanyellenes modon szuntette meg a muveszur tamogatasat, akkor ki fogja kerni az Alkotmanybirosag vizsgalatat es milyen jogkovetkezmenyekra kell szamitania a telekomnak. Mert ugye csak ugy a levegobe nem durrogtatunk, mert az budos.
Vagy peldaul hogy egyetert-e a kovacs a kovacsneval, amikor utobbi azt mondja, hogy "ha en onmegvalositanek es elmennek dolgozni napi nyolc oraban", tehat hogy a no onmegvalositasa a felelos munkavegzes.
De a megnagyobb kerdes az, hogy erdemel-e egy orat ez a harom diszcsiga, mikor a sajat udvartartasuk is tisztaban van kijelenteseik ostoba sovinizmusaval.

   "-Komoly technika problémák! -Nem baj, legalább megtudtuk, hogy jobban reagáltok a technikai hibákra, mint a lila tv-sek."
   "-Egészségedre! -Én is túl vagyok egy cikóriás kávén."
   "Mákos a legjobb guba."
   "Egyetértek a Kövérékkel. Most is várom haza az embert, addig meg melegen tartom itthon a radiátort. Mert ez így helyes, ez így van rendjén."
   "Nos, tényleg nagy a baj, főleg nyakon felül."
   "Csak nem, hogy a 22-es csapdájára építették fel az egészet?"
   "Ahogy Jóska mondja, hogy
“Jó…”, úgy senki más nem tudja."
   "-Azt szeretném kérdezni, hogy hol kell jelentkezni, hogy csábítsanak haza pénzért? Amúgy is mennék, de nekik ezt nem kell tudniuk. -Mi van, meg se érkeztél már haza akarsz jönni? -Nem akarok, de most csábítható vagyok. -Azt nem lehet, hogy felveszem a pénzt és meggondolom magam? A pénzt meg vonják le a magyar adóimból. -Te inkább szülj. -Nem mehetek haza, amíg nem szülök? -Szülésturizmus. -Írj a felcsúti mikulásnak, jövőre jöhetsz."

Új hozzászólás