Inkább legyek halott, mint egyszerű.

Hozzászólások

0
Értékelem!

AU, a háromnegyed tizesi monológod egy rövidfilm forgatókönyvének is megfelelne, persze mondom én, aki annyi forgatókönyvet láttam, mint Hrabal ásványvizet! Szóval ennyit a csehszlovák életérzéshez - jó lesz, ha élőben hallgatunk máskor is, spanyolfal mögött vagy karelgottos pólóban, mindegy!

1
Értékelem!

Azta! Ilyen felvezetés után én is meg kell hallgassam. Majd szólok

3
Értékelem!

Na, köszi ezt is. A zenékkel kapcsolatban mindig attól tartok, hogy olyat mutatok, amit mindenki ismer. Mondjuk most kevéssé féltem ettől, igyekeztem amennyire lehet lokális hősöket választani. Persze relatív a lokális, kb. 500 millió embernek anyanyelve a spanyol, ők jobb eséllyel ismerik Miguel Riost vagy a Mecano együttest. Cseszlovák életérzést vállalom, Hrabal és Hrusínský, Vladimir és Egon Bondy az Örökkévalóság gátja utcából, ahogy elborzadva nézik a villamosajtóba beakadt babakocsi után futó asszonyt, sőt, már nézni sem bírják ahogy jön az oszlop, csukott szemmel csak a jajveszékelést hallják meg a csörömpölést, ahogy a babakocsi széttörik és az utcára ömlik a sok sör, hát mégsem várhatják egy ilyen öregasszonytól, hogy gyalog vigyen haza ennyit és ezt most valakik meg fogják fizetni nekem, maguk a tanúk rá, uraim! Itt ti vagytok a tanúk, történt-e valami.

1
Értékelem!

Én is meghallgattam végre. A zenéid mindig meglepőek és jók, szóval ez megvan neked, és hát először mindig mosolygok, hogy ne mondjam, vigyorgok, ahogy hallgatom az adásaid, mert van bennük valami cseh kisrealista érzet, ami olyan otthonos. Aztán ebbe mindig belekeveredik valami más is, és a végén az van, hogy mosolygok is, de nem is, kapar is a torkom meg nem is, szóval fura egy mókus vagy te, hatást vált ki, amit csinálsz, és ez egyedi, jó. Köszi az élményt. Ráadásul podcastból hallgattam a kertben, fűnyírás után relaxálva egy sörrel, így még jobb volt.

0
Értékelem!

Köszi Márti, hogy meghallgattad. Gondoltam, hogy tetszeni fog.

0
Értékelem!

Nekem időutazas volt, tetszett.

1
Értékelem!

-Kertben vettem, galambok meg beleburukkolnak. Forgalmas a kertetek. Csak a szél fújt, de autópályának tűnik

-Az az ufós tetszett, vigyorgok még mindig. Nem mai vicc. De én meg újszülött vagyok hozzá :)

-Rokandról, így mondják spanyolul

-ha nincs hajunk fülek se kellenek. Azért nem árt a fül, kapaszkodni. forró dolog érintése után jól jön a fülcimpa

-Esterházy szeretett vendégszövegekkel operálni :) Ahogy én is.

-Tényleg király a bloggered

-fura ezt így au: bxszni az mehet , de a kutya nem szxarhat? vannak elmemenetei. Ja, ezért tetszett. és sok van neki, nekem, jó, ha évtizedente van egy

-Ezeket te most blattolva fordítod, ugye? Mármint lódítok? Nem, ezt irja, szó szerint. Nem, hanem, hogy olvasod spanyolul és mondod magyarul. Jó részét előre lefordítottam, de van olyan, amit rögtönzök, majd mondom. Hevenyészettnek tűnik? Csak a felolvasásom nem százas. Nem hevenyészett, csak valamiért olyan benyomásom keletkezett, talán a sztakkátó beszédmódod miatt, hogy kapásból fordítasz. Így beszél bennem a tizenhét éves dallamos hajú fiatalember.

-Aszerehe 1998. Igen, akörül. Na, ez pl. műsoros kazettán van meg, széthallgatva, nagyon birtam, mint a savanyú gumicukrot. Akkor lettem igh, akkor gólyabáloztak a kilencedikesek erre formációban koreografálta. Párszor meg kellett hallgatnom, de totál halandzsa.

-Ma is tetszik. Triana: Tú frialdad. Szép lassú. Hidegséged felzaklat. Álmodom, nagy átéléssel, hogy nekem élsz. Én meg neked. De minden nap, neked az életem csak játék.

Új hozzászólás