Belinszkij, aki a kor meghatározó és megkerülhetetlen kritikusa volt, Herzen, aki a XIX. századi oroszországi társadalmi és filozófiai kérdéseket boncolta, és a drámaíró-novellista Csehov.
A kvízkérdés: Milyen sorrendben követi egymást a komparatista Turgenyev-kutató, a doppingnak köszönhetően bronzérmes birkózó és a távsakkszövetség tiszteletbeli elnöke?

Hozzászólások

0
Értékelem!

   "-Puccér szerzők? -Találkozhattak-e?"
   "-Egyszár volt egy ismerősöm iilyen naturalista strandon. -Egyszer én is voltam. -És Belinszkijjel találkoztál-e ott? -Azt nem lehetett tudni, csak hogy mennyire hideg a víz."
   "Már izgulok, hogy ő ne legyen kritikus szemléletű, mert azokat mind kivégzik, letartóztatják vagy lepárbajozzák. Na tessék!"
   "Mért kap valaki fiktív vezetéknevet? És én miért nem kapok?"
   "-Politikailag megalkuvó író nem lesz? Vagy legalább egy olajkályha-szerelő? -Egy Wass Albert? Nyírő József? Valaki? -Úgy. Valaki tanítható."
   "Na tessék. Még liberálisok is. Az meg, mint tudjuk, a diplomás kommunista álneve."
   "-Látjátok már, miért kaptátok meg az alkotók pőre időszalagját? -Így jobban kijön, hogy Tolsztoj nyert. -Orrhosszal. Vagy szakáll."
   "-Az unalmas történet a három nővérre utal? Vagy ez egy másik mese? -Szerintem szereti Jóska annyira a 3 nővért, hogy nem unalmasozza."
   "Na a sirályokat speciel rühellem. A csajka viszont zsírkirályság."
   "Orvos Orvosovics Orvosov az a Három nővér paródiában volt?"
   "Érdekes, Puskin is tüdővérzést kapott."
   "-A Körmendi nem volt túlzottan komoly. Asszem. -Én is ezen gondolkodom, hogy a három rendben, de fiatal meg nő?! -Hát kell húgocska is, hogy nővérek lehessenek nem? -Hát a címben az van, hogy mind a három nővér, úgyhogy nem."
   "Ez a szexista hozzáállás sért. Mért ne lehetne bárki nő? Joga van hozzá. Ma már férfiak is lehetnek nővérek, vagy ahogy ma mondják, diplomás betegápolók."
   "Biztos azért lett magyarban cseresznye, mert savanyú volt a meggy."
   "De mikor jön Bulgakov? Ilf-Petrov?"

Új hozzászólás